Mijn mooiste foto’s vanuit het vliegtuig

Inmiddels heb ik al heel wat vliegreizen gemaakt. Mijn voorkeur gaat vrijwel altijd uit naar een vlucht overdag. Niet alleen omdat ik nooit in een vliegtuig kan slapen en dat minder vervelend is op een dagvlucht, maar vooral omdat ik zo kan genieten van de uitzichten vanuit het vliegtuig. Als het even kan zit ik dus het allerliefste aan het raam. Uiteraard moet je een portie geluk hebben, want het is lang niet altijd helder. Ik zette mijn mooiste foto’s vanuit het vliegtuig op een rijtje. Kijk je mee?

De Alpen

Meerdere keren ben ik over de Alpen gevlogen en ook vaak met helder weer. Ik vind het altijd zo bijzonder om de bergen waar ik al vanaf jongs af aan kom om te skiën, vanaf boven te zien. Het is zo groots en indrukwekkend. En zelfs eind april zijn de bergen nog met een dikke laag sneeuw bedekt. Prachtig gezicht toch?

Flevopolder

Op deze prachtige dag kwam ik terug uit Jordanië. Ik heb me echt vergaapt aan het uitzicht op de bloemenvelden en de rechthoekige akkerbouwvelden in de Flevopolder. Dit is niet erg thuiskomen zo.

Lapland

Lapland vanuit de lucht is heel bijzonder. Deze foto nam ik vlak voordat ik landde op de luchthaven Kuusamo. Waarschijnlijk ziet het landschap 100 kilometer verderop er precies zo uit. Dit is echt Lapland op en top: sneeuw, bomen, uitgestrekt en amper bebouwing. Een paar minuten later landden we in de sneeuw op de enige landingsbaan die er is. Ook een bijzondere gewaarwording.

Verenigde Staten

Deze foto maakte ik ergens boven Californië in de Verenigde Staten. Ik herinner mij niet meer op welke plek dit is. Ik vind het ontzettend bijzonder om te zien dat er zo’n duidelijke scheiding tussen twee landschappen te zien is vanuit de lucht. Aan de ene kant groen en plat en aan de andere kant begint er een rotsachtig gebergte.

Italië

Deze foto vind ik leuk om de schaduw van ons vliegtuig die goed zichtbaar was tijdens de landing. De foto is bij Perugia in Italië genomen, maar dat had op zich overal kunnen zijn.

Markermeer

Deze foto is genomen boven het Markermeer. In het midden zie je de Houtribdijk lopen, een waterkering die het Markermeer van het IJsselmeer scheidt. De kleuren blauw van het water vind ik hier prachtig.

Chiang Mai

Mijn reis door Thailand startte in Bangkok. Na een aantal dagen namen we een binnenlandse vlucht naar het in het Noorden gelegen Chiang Mai. Helaas was de vlucht zelf alles behalve aangenaam. Halverwege de vlucht maakten we vanuit het niets een flinke duikeling. Je kunt je voorstellen dat ik blij was dat we weer aan de grond stonden. Vlak voor de landing kon ik toch nog wel enigszins genieten van het mooie landschap vol rijstvelden.

Naarden

naarden

Wat is Nederland toch prachtig! Deze foto maakte ik boven Naarden, een van de best bewaarde vestingsteden van Europa en beroemd om zijn unieke stervorm. En die is vanuit het vliegtuig goed te zien.

Mexico

Na een prachtige rondreis door Mexico en Guatemala, stijgen we hier op vanaf luchthaven Cancun. Ik had al niet zoveel zin om naar huis te gaan en dat gevoel werd alleen maar versterkt toen we over de prachtige kustlijn en de azuurblauwe zee vlogen.

De Nederlandse tulpenvelden

Tja, wat moet je hier nog over zeggen. Deze foto spreekt voor zich. Wat was het genieten op deze vlucht naar Schiphol. Zowel aan de linker- als rechterzijde zaten de passagiers hier aan het raam gekluisterd om de gekleurde tulpenvelden te bewonderen. Wat een prachtige aankomst in Nederland, ook vooral voor buitenlandse toeristen.

Kan jij ook zo genieten van de uitzichten vanuit het vliegtuig? Welke foto is jouw favoriet?

Meer reisinspiratie

13 comments

  1. Zat laatst er nog aan te denken om al mijn uitzicht vliegtuigfoto’s te bundelen. Heb echt een paar vette. Die vsn Schiphol met de bloemenvelden blijft mooi. En die van Naarden ook. Mooie verzameling!

  2. Mooi! Ik vergeet meestal om foto’s vanuit het vliegtuig te maken. Ik zit sowieso liever aan het gangpad.

    Vaak vind ik fotos uit het raam achteraf een beetje tegenvallen.

  3. Ik moet ook altijd bij het raam zitten in het vliegtuig! Zo leuk om die verschillende landschappen te zien, zeker tijdens een langere vlucht. Jouw foto’s zijn ook echt mooi. Vooral die van de Flevopolder en Naarden!

  4. Wat een mooie foto’s allemaal! Die van de Flevopolder is erg leuk met al die vakjes en bijzonder dat je de schaduw van het vliegtuig hebt gefotografeerd in Italië!

  5. Wat een leuke foto’s! Ik neem eigenlijk nooit foto’s in het vliegtuig sinds ik op mijn eerste grote reis (op de heenreis) met mijn zoomlens tegen het ruitje kwam en de lens niet meer wilde bewegen. Nu ben ik toch een beetje huiverig. Het mooiste uitzicht was tijdens de landing op Kathmandu, een heel goed zicht op de Himalaya. Daar heb ik dus geen foto van, maar wel een hele mooie herinnering.

  6. Leuk, dat wilde ik ook nog steeds eens doen! Van Verschillende landen. Van Sharjah en Ras el Khaimah deed ik het al wel. Maar wauw, Naarden is ook supermooi zo zeg! Ik ben er vlakbij geboren, in Weesp.

  7. Prachtige beelden Esther. Ik vind het nog steeds heel gaaf om besneeuwde bergen vanuit de lucht te zien. En hoe vaak ik ook vlieg, het blijft maf.. om ‘s middags in Griekenland rond te lopen en ‘s avonds in je eigen bedje te liggen. Ik kan me daar nog altijd over verbazen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *