Yosemite National Park in foto’s

Yosemite

Een aantal jaar geleden heb ik een maand lang rondgereisd door het Zuidwesten van de Verenigde Staten. Naast San Francisco, Las Vegas, en Los Angeles stond mijn reis voornamelijk in het teken van een bezoek aan enkele van de prachtige nationale parken die het land rijk is. Ik heb me ontzettend verwonderd over de fascinerende en afwisselende landschappen. Het ene uur rijd je in het groen van Yosemite Park en nog geen uur later bevind je je in het woestijnlandschap van Death Valley. In de komende blogs neem ik je graag mee naar een aantal prachtige nationale parken. In foto’s. Omdat foto’s soms meer zeggen dan woorden. Vandaag laat ik je de schoonheid zien van Yosemite National Park.

Yosemite National Park

Yosemite

Yosemite National Park is een nationaal park in de staat Californië en strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer 3000 km². Het is daarmee één van de grotere parken van de Verenigde Staten. Met zijn ruim 4 miljoen bezoekers per jaar ook één van de drukstbezochte. Yosemite heeft een adembenemend en afwisselend landschap bestaande uit valleien, steile rotsformaties, bergen, hoge watervallen, bossen en weiden. Verspreid over het park vind je de mooiste uitzichtspunten. Enkele hoogtepunten in Yosemite Park zijn Half Dome, El Capitan, Merced River, Glacier Point, Tioga Road, Mariposa Grove en de Tunnel View.

Yosemite
Tunnel View
Yosemite
Merced River

Yosemite

Yosemite
Glacier point
Yosemite
Glacier Point

Yosemite

Yosemite
Nevada Fall
Yosemite
Een beer gespot!

Yosemite

Plannen voor een reis naar West-Amerika? Met deze tips ga je voorbereid op reis. 

Dit was Yosemite National Park in een paar foto’s. Ben jij er wel eens geweest en vond je het net als ik ook zo prachtig?

 

Meer reisinspiratie

15 comments

 1. Ik ben een paar uur geleden terug gekomen uit Amerika en wat mis ik het! Yosemite stond op mijn wensenlijstje, maar uiteindelijk had ik er geen tijd meer voor. Zo jammer!

  1. Oh wat heerlijk dat je door Amerika hebt gereisd! Een goede reden om eens terug te gaan, zodat je Yosemite kan bewonderen. Welke parken heb je bezocht?

 2. Yosemite lijkt mij overweldigend mooi en jouw foto’s bevestigen dat maar weer eens. Prachtige natuur en uitzichten. Lijkt mij geweldig om te zien!

 3. Wat een mooie foto’s Esther! En die beer dan, scary. Wij gaan volgend jaar een road trip maken door Amerika (rondje San-Francisco) en zullen diverse parken gaan bezoeken. Door het lezen van je artikel kan ik niet wachten 😉

  1. Dank voor je enthousiaste reactie Marcel! Wat leuk dat jullie volgend jaar ook een roadtrip gaat maken door Amerika. Het wordt vast fantastisch. Er volgen binnenkort nog blogs over Death Valley en Zion National Park. Veel plezier alvast!

 4. Wat een prachtig park is Yosemite toch! Als ik deze foto’s zie, wil ik het liefst zo snel mogelijk terug! Wij hebben helaas geen beren gespot! Dat lijkt mij echt heel gaaf!

 5. Yosemite is echt zo’n park waar ik mijn hart waarschijnlijk aan zal verliezen. Wat mooi! Die beer staat trouwens wel heel dichtbij die man?!?! Ik heb verleden jaar ook beren gezien in Canada, prachtige beesten zijn het!

  1. Ja Yosemite is prachtig! Je kan er met gemak een week rondwandelen. Wat gaaf dat je beren hebt gezien in Canada! Die beer kwam hier vrij onverwachts uit de struiken waar mensen lagen te relaxen en eten. Die man bleef heel rustig ja. Ongelooflijk. De beer had het voorzien op eten in zijn tas gelukkig 🙂

  1. Wat leuk dat jij er ook bent geweest! Ja, Yosemite vond ik ook echt een van de mooiere parken samen met Bryce Canyon. Die beer was inderdaad onverwachts en gaaf! Misschien een volgende keer voor jou?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *