Toeslagen low-cost airlines op een rijtje!

Een vliegticket boeken kan voor sommigen een ingewikkelde aangelegenheid zijn. We struinen het hele internet af op zoek naar het goedkoopste ticket en de beste vluchttijden. Er zijn ontelbaar veel vergelijkingssites die ticketprijzen van de verschillende aanbieders vergelijken. Bij het boeken van een ticket voor een vlucht staren veel mensen zich blind op de prijs van het ticket zelf en lijken te vergeten dat er tegenwoordig voor alles een toeslag wordt gevraagd. Dit maakt je ticket direct een stuk duurder.

Waar op letten bij boeken van ticket?

Let bij het boeken van een vliegticket op de extra toeslagen die bovenop de ticketprijs komen. Met name bij de low-cost airlines ben je soms nog meer kwijt aan toeslagen dan aan de kosten van je vliegticket zelf. Zeker wanneer je met een baby reist of wanneer je een koffer wil inchecken, is het verstandig om op de hoogte te zijn van de toeslagen en aan de hand van de totaalprijs (ticket + toeslagen) je vliegticket te boeken. Een stoelreservering, priority boarding, een koffer inchecken, een baby mee, creditcardkosten… Allemaal services waar we voor betalen.

Toen ik voor het eerst ging vliegen met onze baby van zes maanden en op zoek ging naar geschikte tickets, kwam ik er achter dat de totaalprijs van de vliegreis twee keer zo hoog bleek uit te pakken dan de kosten van het basisticket zelf. Voor een vlucht met baby’s of kleine kinderen betaal je bij vliegmaatschappijen vaak een babytoeslag. Daarnaast heb je niet genoeg aan handbagage dus moet er een koffer ingecheckt worden, waar je in de meeste gevallen ook voor betaalt. De regels omtrent het kunnen meenemen van een kinderwagen of autostoel verschillen ook per vliegmaatschappij.
Kortom, tijd om alle relevante toeslagen eens op een rijtje te zetten en met jullie te delen!

Toeslagen low-cost airlines

Ik heb hiervoor de meest voorkomende toeslagen opgezocht van vijf populaire low-cost airlines: Ryanair, Transavia, Easyjet, Vueling en Airberlin.

Het gaat hierbij om de toeslag die je kwijt bent voor een enkele reis en die je tijdens het online boekingsproces kwijt bent. Houd er dus rekening mee dat als je een retourvlucht boekt sommige toeslagen dus verdubbelen. Wanneer je op de luchthaven pas een koffer wil inchecken of een stoelreservering wil doen, zijn de toeslagen nog een stuk hoger!

Een aantal maatschappijen bieden verschillende tariefgroepen aan. In dit schema zijn de toeslagen opgenomen die je als passagier kwijt bent voor een standaard vliegticket (fare).

[table id=1 /] Houd hier de volgende keer dus rekening mee als je gaat boeken! De totaalprijs van een ‘goedkoop’ ticket kan door veel bijkomende toeslagen hoger uitvallen dan de totaalprijs van een ticket dat bijvoorbeeld €30 duurder is, maar waarbij je bijvoorbeeld niet hoeft te betalen voor je stoel of je koffer.

Houd jij bij het boeken van een ticket rekening met alle bijkomende toeslagen?


Esther

Meer reisinspiratie

8 comments

  1. Wij hebben bij Air Malta een retourticket voor 2 personen gekocht voor
    € 160,00 (Amsterdam-Malta) en als wij een koffer mee willen nemen tot 23 kilo moeten wij € 120,00 bijbetalen!!!

  2. Goed dat je hier aandacht aan besteedt. Mensen gaan op zoek naar de laagste prijs. Daarna worden ze vaak pas geconfronteerd met de bijkomende kosten. In de reiswereld werkt dat ook vaak zo.

    1. Heb het zelf ook vaak mee gemaakt dat je in de laatste stap van het boekingsproces nog een hoop extra kosten krijgt voorgeschoteld. Maar ik heb eindelijk een ‘eerlijke’ website gevonden, wwww.paperflies.com. Daar betaal je echt alleen de prijs die je ziet. Kan natuurlijk wel zijn dat de administratiekosten er al meteen bij zijn opgeteld, maar je komt in ieder geval niet voor verrassingen te staan aan het einde van het boeken..

      1. Dank voor je reactie. Ook via deze site zijn er uiteindelijk nog bijkomende toeslagen. Het is enkel een site die ticketprijzen (incl luchthaventoeslagen) vergelijkt en je naar de betreffende maatschappij doorlinkt. Op de site van de airline zelf krijg je vervolgens de keuze of je een stoel wil vastleggen en een koffer wil inchecken. Deze toeslagen kun je ook niet standaard opnemen in een vergelijkingsoverzicht van ticketprijzen, want dit zijn kosten die afhankelijk zijn van de wensen van de passagier. Niet iedereen wil een koffer of kinderwagen inchecken. Het blijft dus goed opletten bij het boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *