Terugblik op het 1e kwartaal van 2017

Terugblik Lifelicious

De eerste maanden van het jaar 2017 zitten er alweer op. Het was een mooi eerste kwartaal voor reisblog Lifelicious met leuke uitstapjes, samenwerkingen en verschillende blogs.

Verschenen blogs

In het eerste kwartaal van 2017 schreef ik 10 blogs. Dit zijn de blogs die ik de afgelopen drie maanden heb geschreven.

chichicastenangoDe 7 mooiste markten ter wereld
Over de 7 mooiste markten die ik ooit bezocht

 
 

Fallas, ValenciaLas Fallas in Valencia, een fantastisch feest
Over een van de grootste en gaafste feesten in Spanje

 
 

Wadi RumJordanië | De woestijn in bij Wadi Rum
Over de het bijzondere landschap van deze woestijn en de jeeptour en kamelensafari die ik hier maakte

 

MarkenDagje uit in eigen land | Vissersdorp Marken
Over het pittoreske dorpje met groene huisjes aan het Markermeer

 
 

Trouwen in het buitenland: 10 tips
Praktische tips voor het organiseren van een bruiloft in het buitenland
 
 

Kaaps schiereilandZuid-Afrika | Een rondrit over het Kaapse Schiereiland
De highlights van een dag
tocht over het Kaapse Schiereiland
 
 

6 Handige telefoon gadgets voor de reiziger
Welke 
gadgets voor de telefoon zijn onmisbaar voor de reiziger? 
 
 

De 10 beste steden om in te wonen
In welke steden kun je het beste wonen?

 
 

Dagje uit in eigen land | Skûtsjesilen in De Alde Feanen De Alde Feanen
Over het zeilen op een skûtsje in dit mooie Friese Nationaal Park

 
 

Winactie | Win een prachtige hangmat Hangmat
De ultieme hangmat en ik mag er een weggeven. Je maakt nog steeds kans om er eentje te winnen!

 

5 Meest populaire blogs

In de maanden januari, februari en maart wisten jullie mijn blog goed te vinden. Het meest populair waren deze 5 blogs:

6 Tips voor je bezoek aan Leeuwarden
Vind de beste stoel in het vliegtuig
5 Mooie plekjes in Montmartre, Parijs
Dagje uit in eigen land | Volendam en de Zaanse Schans
Tips voor het vliegen met een baby

Opvallend is dat de blogs over mooie bestemmingen in eigen land vaak het beste worden gelezen.

Mijn 3 mooiste Instagram plaatjes

Lifelicious is ook actief op Instagram. De afgelopen drie maanden plaatste ik een aantal keer per week mooie plaatjes op Instagram. Foto’s van fijne plekjes dichtbij huis en foto’s van eerder gemaakte reizen. Dit vonden jullie de 3 mooiste foto’s!

Deze kleurrijke foto nam ik op de markt Chichicastenango in Guatemala

 
Een mooi uitzichtpunt in Antequera, Andalusië

 
Een wandeling langs de Krommerijn bij Rhijnauwen

Mijn reizen

Het eerste kwartaal van 2017 was qua reizen erg rustig. Ik ben helaas door al mijn vakantiedagen heen…  Gelukkig kon ik nog wel even teren op de korte trip die ik eind december naar Andalusië maakte. Daar genoot ik met man en kinderen van het Spaanse leven in de omgeving van Antequera. En verbleven wij in Hotel Fuente del Sol, de locatie waar wij 2,5 jaar geleden trouwden.
Wel ben ik er regelmatig in de weekenden op uit getrokken. Zo bezocht ik de mooie stad Amersfoort met als thema ‘100 jaar de Stijl’, ging ik wandelen op de Utrechtse Heuvelrug, borrelde en dineerde ik vaak in Amsterdam, liep ik langs de grachten in Utrecht, winkelde ik in Arnhem en fietste ik regelmatig door de prachtige dorpjes langs de rivier de Lek.

Het is dus hoog tijd voor een aantal mooie reisjes in het volgende kwartaal. Half april ga ik een week door IJsland rondreizen met mijn man (zonder kinderen). En in juni/juli trekken wij met de camper door Slovenië en Kroatië. Tips zijn welkom!

5 Favoriete artikelen van andere bloggers

Afgelopen kwartaal zijn er ontzettend veel andere leuke, interessante blogs verschenen. Dit zijn mijn 5 favoriete artikelen van andere reisbloggers.

12 foto’s die Cuba op jouw bucket list zetten – Jessica van Corners of the World maakte deze  jaloersmakende foto’s van Cuba. Ik heb dit bijzondere land al eens bewonderd. Jij ook?

Jökulsárlón, woest, meeslepend en sprookjesachtig tegelijkertijd – Sanne van Chital Travels laat zien waarom het ijsmeer Jökulsárlón zo adembenemend is. Ik ga bijna naar IJsland, dus ik kan lekker wegdromen bij dit verhaal.

8x Betere reisfoto’s door originaliteit – Yvonne van Yvonne van der Laan – photography & travel geeft in dit artikel een aantal tips hoe je mooiere reisfoto’s maakt. Heel handig en bruikbaar!

TRAVEL / Camperreis door Canada – route en campings in Banff National Park, Icefields Parkway & Jasper National Park – Laura van What About Her beschrijft haar camperreis door Canada op een prachtige manier. Ik waan me echt even in de mooie natuur van dit bijzondere land, dat al lange tijd op mijn bucketlist staat.

10 frustraties op reis – Kelly van Dutchie on the Road laat in deze blog zien dat reizen niet altijd rozengeur en maneschijn is. Ze deelt haar 10 frustraties op reis en wat zijn ze herkenbaar.

 

Het eerste kwartaal van 2017 heb ik met veel plezier verschillende blogs geschreven. Er liggen meerdere samenwerkingen en reizen in het verschiet, dus ik ben helemaal klaar voor het tweede kwart van dit jaar!

 

Hoe waren de eerste maanden van 2017 voor jou?

 

Meer reisinspiratie

9 comments

  1. Wat leuk dat het blog over Jökulsárlón bij je favorieten hoort deze maand! Ben ik blij mee. 🙂 Je gaat zo genieten van je vakantie in IJsland!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *