Terugblik reisjaar Lifelicious 2017

Het is weer december en dat betekent dat de tijd van de lijstjes weer is aangebroken. Ook ik doe daar aan mee. In deze blog blik ik terug op de reizen die ik in 2017 heb gemaakt. Het afgelopen jaar was een mooi reisjaar! Ik bezocht verschillende landen die ik al langere tijd wilde zien. Mijn verwachtingen werden dit jaar zeker overtroffen en ik kijk dan ook terug op een prachtig reisjaar! 

Maart – Amersfoort

In maart bezocht ik op uitnodiging van Citymarketing Amersfoort en Stoer & Smaak cultureel Amersfoort. Ondanks de regen werd het een hele mooie dag en leerde ik de culturele kant van deze prachtige stad in het midden van het land zien. Ik maakte een stadswandeling door het historische centrum, bezocht het Mondriaanhuis, maakte een vaartocht over de grachten en dronk een borrel in een restaurant in één van de mooiste gebouwen van Amersfoort: de Marienhof. 

Verschenen blog:

Ontdek cultureel Amersfoort in 1 dag

April – IJsland

IJsland, een bestemming die bekend staat om haar prachtige landschappen en natuur. In april bezocht ik dit bijzondere land dat al lange tijd op mijn ‘bucketlist’ stond. En wat heb ik genoten! Het is een land dat niet te vergelijken is met een ander Europees land. Zo uniek en betoverend. Samen met mijn man maakte ik er een 8-daagse roadtrip. Ik schreef verschillende blogs over dit bijzondere land. We bezochten het westen, zuiden en een deel van het oosten van IJsland. Ik zou graag nog eens teruggaan om ook het noorden te ontdekken!

Verschenen blogs:

IJsland in 1 week | Route en Planning
→ 
IJsland met een klein budget? Met deze tips kan het! 
IJsland | Wist je dat?
→ IJsland | 5 mooie accommodaties 
→ De mooiste kerken van IJsland 
→ Betoverend IJsland in 15 foto’s 
→ Walvissen en orka’s spotten in IJsland

IJsland

Mei – Ameland

In mei bezocht ik met mijn familie het Waddeneiland Ameland. Ik kom hier al sinds jongs af aan, aangezien mijn opa lange tijd op Ameland heeft gewoond. Het blijft fijn om er terug te komen. We verbleven in een prachtige villa midden in de duinen, waar de konijntjes in de tuin spelen en waar je ‘s avonds alleen het geluid van het wapperende helmgras hoort. Ik vind het heerlijk om door de duinen naar de andere kant van het eiland te fietsen en bij een strandtent of in een van de 4 dorpjes wat te drinken. 

Ameland

Juni/juli – Slovenië en Kroatië

Net voor de start van het hoogseizoen hebben we met het gezin een rondreis door Slovenië en Kroatië gemaakt. Met een camper. Het was onze eerste camperreis en wat is het ons goed bevallen. Het altijd bij de hand hebben van al je spullen, kleine kinderen die bij iedere nieuwe bestemming niet hoeven te wennen aan een nieuw bed, het niet te hoeven in- en uitpakken van de koffers als je weer naar een nieuwe bestemming gaat en het op de mooiste plekjes kunnen staan. En wat was Slovenië prachtig! Al langere tijd wilde ik naar dit voor sommigen nog wat onbekende land toe. Ik had er goede verhalen over gehoord en de foto’s die ik op internet wel eens tegenkwam waren zo mooi, dat er geen ontkomen meer aan was. Slovenië heeft mijn hoge verwachtingen zelfs nog overtroffen. Je vindt er een verscheidenheid aan landschappen: heldere meren, hoge bergen, alpenweides, smaragdgroene rivieren, wijngaarden, rivierkloven, watervallen, grotten, valleien en zee. Als natuurliefhebber ben je hier echt helemaal op je plek. Naast de natuur, vind je in Slovenië ook karakteristieke dorpjes en een fantastische hoofdstad. Kortom, er is genoeg te doen en zien in Slovenië. 
Ook bezochten we het eiland Cres in Kroatië. Daar hebben we voornamelijk genoten van de zee en het mooie weer. 

Verschenen blogs:

→ De mooiste bezienswaardigheden van Slovenië 
→ Slovenië | Het meer van Bled

Ik heb nog heel wat mooie blogs over deze bestemmingen op de stapel liggen.

Bled

Augustus – De Friese Wouden

Net na de zomer bezocht ik de Friese Wouden op uitnodiging van Stichting Regiomarketing Toerisme Noordoost Friesland en Toeristisch Netwerk de Friese Wouden. De Friese Wouden liggen tussen het Friese merengebied en de Drentse grens. Zoals de naam al doet vermoeden vind je in dit gebied veel bossen. Maar daarnaast vind je er ook heide, zandverstuivingen, boerenland, moerassen en landgoederen. Het bijzondere aan het gebied is dat de verschillende soorten landschappen allemaal dichtbij elkaar liggen. En zo kan je een hele hoop zien en doen. Het leent zich bij uitstek voor wandel- en fietstochten. Ik ging mee op een foodwalk, maakte een vaartocht met een elektrische sloep, bezocht een klompenmakerij en heb er veel gefietst. Een hele fijne bestemming om eens lekker uit te waaien. 

Verschenen blogs:

→ 5x doen in De Friese Wouden 
→ De leukste eetadresjes in de Friese Wouden

Oktober – Venetië 

Ik wilde al lange tijd naar Venetië toe, maar elke keer kwam het er niet van. Om nou twee kleine kids mee te nemen naar een stad die vrij slecht toegankelijk is voor kinderen in een buggy, leek me niet praktisch. En ook in het hoogseizoen wilde ik er niet heen. In oktober ben ik van baan gewisseld en daar zat een week vrij tussen. Heel lastminute (een dag van te voren) heb ik besloten om een paar dagen naar Venetië te gaan. Ik verbleef in de authentieke wijk Cannareggio en daar werd ik niet omver gelopen door de toeristen. Een mooie en fijne plek om het ‘echte’ Venetië te leren kennen. Ook bracht ik zeer vroeg op de dag een bezoek aan Burano en Murano, twee schilderachtige eilanden in de lagune van Venetië. Zo heb ik me zonder teveel toeristen om mij heen, enorm kunnen genieten van deze toch echt wel bijzondere plek. 

Verschenen blog:

→ Eilandhoppen in Venetië | Burano en Murano

 

Welke bestemmingen heb jij in 2017 allemaal bezocht? En wat was jouw favoriet?

 

Meer reisinspiratie

2 comments

  1. Wat een mooie bestemmingen zeg! Ik zou heel graag een keer naar IJsland willen. Ik bezocht onder andere Berlijn, Kopenhagen en de mooie Azoren.

    1. Ja, IJsland is echt een aanrader! Ik ben dus nog nooit in Berlijn geweest… De Azoren lijkt me ook wel wat, zeker als het hier nog wat kouder is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *