Nieuwe reisgadget: handig of hilarisch?

Deze nieuwe reisgadget kwam ik deze week tegen op het internet. Bij het zien van de foto dacht ik direct Why?

Wat is de B-Tourist?

De reisaccessoire ‘B-Tourist’ is bedoeld om je als vliegtuigpassagier meer privacy te geven. Je medepassagiers zien niet wat je doet en jij ziet anderen niet. Zo kan je je even lekker afsluiten van de rest. Op zich een prettige gedachte die privacy, maar ik heb zo mijn twijfels over de uitvoering ervan.

Deze elastische band om je stoel ziet er zo apart uit dat ik het idee heb dat je juist vrij veel aandacht trekt van je medepassagiers… Waarschijnlijk wil men maar al te graag weten wat het is en vooral wie toch degene is achter die rare constructie. Bovendien is de band ook niet zó breed dat je je goed kan afsluiten van je medepassagiers.
designboom5
De B-Tourist bevestig je om zowel je eigen hoofdsteun als om de hoofdsteun van de stoel voor je.

designboom

Dat betekent dat de passagier voor je tegen een elastieken band aanzit met zijn hoofd. Persoonlijk zou ik hier niet heel vrolijk van worden, aangezien ik niet weet of mijn achterbuurman de band überhaupt ooit wast.

Daarnaast lijkt mij het gebruik van deze gadget ook niet erg handig wanneer je een stoel hebt in het midden of aan het gangpad. Als je buurman dan even naar het toilet wil moet je je buurman 1: vragen of hij er al  limbo-dansend onderdoor wil lopen, of 2: je moet de band van de hoofdsteunen halen en daarna weer bevestigen.

Naast de claim dat het zorgt voor privacy, kun je daarnaast ook je waardevolle spullen in de band opbergen en dient het tevens als kussen. Ook om deze reden zou ik de B-Tourist niet aanschaffen. Mijn waardevolle spullen bewaar ik of in mijn tas in de bagagerekken of in het stoelnetje voor me. Van de kussen-functie ben ik ook niet helemaal overtuigd.

designboom2

designboom3
Ik vind het persoonlijk niet de gadget van de eeuw en dan druk ik me voorzichtig uit. Wat mij betreft dus meer hilarisch dan handig.

Wat vind jij? Zou jij deze reisgadget kopen?

 ♥
Esther

Meer reisinspiratie

4 comments

  1. Hahaha! Het idee is leuk maar wat jij inderdaad zegt: ik denk dat je eerder aandacht trekt dan de aandacht van je afhoudt! Als je privacy in een vliegtuig wil moet je denk ik een hele luxe suite en een hele dikke portemonnee hebben 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *