De 10 meest gelezen blogs in 2018 op Lifelicious

Eerder in december blikte ik al terug op de reizen die ik in 2018 heb gemaakt. Het was een prachtig reisjaar voor mij. Maar ook voor Lifelicious is 2018 geslaagd, want een recordaantal bezoekers kwamen mijn reisverhalen lezen. In dit artikel zet ik de meest gelezen blogs op Lifelicious in 2018 voor je op een rijtje!

10. Trouwen in het buitenland: 10 Tips

Trouwen in het buitenland: voor velen een droom. Toch zijn er uiteindelijk maar weinig mensen die ook echt besluiten om in een ander land te trouwen. En dat is op zich ook wel logisch, want er komt veel bij kijken. Zo kom je voor een aantal lastige keuzes te staan: wie nodig je uit, hoe regel je de reis en het verblijf van gasten, hoe vind je een geschikte locatie, hoe vind je een fotograaf en dj in een ander land en is een huwelijksvoltrekking in het buitenland eigenlijk wel geldig? Met een goede voorbereiding is trouwen in het buitenland fantastisch! Zelf zijn mijn man en ik in een prachtige authentieke accommodatie in Andalusië (Spanje) getrouwd en wat was het bijzonder. 

In dit artikel deel ik een aantal tips waar aan te denken als je in het buitenland trouwt. Zo krijg je een beter beeld wat er bij een buitenlandse bruiloft komt kijken.

→ Trouwen in het buitenland: 10 Tips

9. Tips voor het vliegen met een baby!

Vliegen met een baby, niet direct iets waar je op zit te wachten aan het begin van je vakantie. Toch is het goed te doen, mits je enigszins voorbereid bent. In deze blog deel ik mijn ervaringen met je, voorzien van concrete tips.

→ Tips voor het vliegen met een baby!

8. De 5 Mooiste Maya tempels van Midden-Amerika

Jaren geleden heb ik een Maya-rondreis door Mexico, Guatemala en Honduras gemaakt. In deze blog vind je mijn top 5 van mooiste Maya tempels!

→ De 5 Mooiste Maya tempels van Midden-Amerika 

Maya tempel

7. Tips voor varen met een baby!

Bootje varen met een baby. Voor veel ouders van baby’s niet de meest populaire activiteit om te doen. Vaak hoor ik dat mensen het een gedoe vinden en hoe zit het dan met de slaapjes, de voedingen en de veiligheid aan boord? Uiteraard hele terechte zorgen allemaal. Toch is bootje varen met een baby heel goed te doen, mits je de juiste spullen bij je hebt! Ook hier geldt net als bij vliegen met een baby waar ik eerder over schreef: een goede voorbereiding is het halve werk. Ik deel mijn ervaringen graag met jullie voorzien van wat concrete tips.

→ Tips voor varen met een baby!

6. 5 Reistijdschriften op een rijtje

Als je van reizen houdt, is er natuurlijk niets leukers dan inspiratie opdoen in een mooi reisblad. Er is een groot aanbod aan reistijdschriften op de markt en vrijwel alle covers laten je wegdromen naar een fantastische bestemming. Het kan in de winkel dan ook lastig zijn welk tijdschrift je moet kopen. Daarom zet ik in dit artikel 5 populaire reistijdschriften op een rijtje, die zich op bestemmingen over de hele wereld richten. Bladen die zich op één bepaalde streek of bestemming richten, laat ik hier dus buiten beschouwing. Van ieder reisblad geef ik aan wat het blad kenmerkt, op wie het zich richt, hoe vaak het verschijnt en wat de kosten van een abonnement of los exemplaar zijn.

5 Reistijdschriften op een rijtje

5. IJsland in 1 week | route en planning

In deze blog deel ik mijn IJsland-route die ik in 1 week aflegde. Deze route brengt je langs de verschillende hoogtepunten van IJsland.   

→ IJsland in 1 week | route en planning

IJsland

4. Slovenië in 9 dagen | Route en Hoogtepunten

De roadtrip door Slovenië werd een van de hoogtepunten van 2017! Het land heeft mij in alle opzichten ontzettend verrast. Het is er ongelooflijk mooi en divers. Je vindt er de meest prachtige landschappen bestaande uit heldere meren, hoge bergen, alpenweides, smaragdgroene rivieren, wijngaarden, rivierkloven, watervallen, grotten, valleien en zee. Als natuurliefhebber ben je hier echt helemaal op je plek. Naast de veelzijdige natuur, vind je in Slovenië ook karakteristieke dorpjes en een fantastische hoofdstad. Kortom, er is genoeg te doen en zien in Slovenië. In deze blog laat ik je een gave route en hoogtepunten zien in Slovenië.

 Slovenië in 9 dagen | Route en Hoogtepunten

Bled

3. Le Marais: de gezelligste wijk van Parijs!

Vergeet de Eiffeltoren, de Seine, het Louvre, de Arc de Triomphe en de Sacré Coeur. En breng een bezoek aan Le Marais, een hippe, trendy wijk waarin je het echte Parijse leven ziet.  

→ Le Marais: de gezelligste wijk van Parijs!

2. Vind de beste stoel in het vliegtuig

Al jaren staat dit artikel in de top 10 van meest gelegen blogs. Blijkbaar vinden jullie het – net als ik overigens – belangrijk om een goede plek te hebben in het vliegtuig. Niet naast het toilet en  met zoveel mogelijk beenruimte. In deze blog vertel ik je wat de beste stoelen in het vliegtuig zijn.  

 Vind de beste stoelen in het vliegtuig!

1. 5 Mooie plekjes in Montmartre, Parijs

Ook dit jaar staat deze blog weer bovenaan. Veruit het meest gelezen is de blog over de romantische wijk Montmartre in Parijs. Hierin neem ik jullie mee naar een aantal mooie plekjes in deze kunstenaarswijk. 

→ Parijs | 5 Mooie plekjes in Montmartre

Montmartre

Kortom, jullie houden van blogs met daarin praktische tips (vooral over reizen met kinderen), voorbeeldroutes van bestemmingen en van Parijs!

Wat is jouw favoriete blog op Lifelicious?  

Meer reisinspiratie

5 comments

  1. Leuk om te lezen. Grappig altijd dat je het van sommige blogs een beetje verwacht dat ze goed scoren en dat soms eentje het ineens goed gaat doen terwijl je dat níet direct verwacht had.
    Naar de beste stoel zoek ik eigenlijk nooit, wel naar een raamplaats (als ik zonder de kinderen reis).
    Leuk ook dat Montmartre het zo goed doet. Van Montmartre heb ik al een hele tijd 2 blogs in concept staan, waarvan 1 met de kinderen, dus als ik slim was geweest had ik die gewoon al lang online gezet begrijp ik. Ik sliep er in het najaar van 2017 met de kinderen en vind het echt een gezellige wijk. Leuk multiculti.

    1. Ja, inderdaad grappig om te zien dat sommige blogs het zo goed doen. Montmartre had ik dus ook niet verwacht. Jij misschien dan toch maar snel online zetten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *