Kijkduin Strandhuisje: de ideale plek voor een nacht op het strand

Overnachten in een strandhuisje: wie wil dat nou niet? De Nederlandse kuststrook met zijn brede stranden en bijzondere duinen is de ideale plek voor een vakantie of weekendje weg. Hoe lekker is het dan om ‘s morgens wakker te worden met de voetjes in het zand en met uitzicht op zee? Ik had het geluk dat ik een nachtje in een Kijkduin Strandhuisje mocht verblijven met het gezin en wat was het er fijn!

Slapen op het strand

Bij aankomst in Kijkduin worden we vriendelijk welkom geheten en naar ons strandhuisje voor de komende nacht gebracht. Bij binnenkomst in het huisje verbaas ik mij er over dat het zo licht en ruim aanvoelt. Te danken aan de vele ramen en het hoge plafond. Er is hier goed nagedacht over de indeling van de 35 vierkante meter. De Kijkduin Strandhuisjes onderscheiden zich van andere strandhuisjes door hun luxe en comfort. Dit zie je onder andere terug in de stijlvolle en praktische inrichting, waarbij de strandbelevenis voorop staat. Er is gekozen voor een grote glazen pui zodat je vanaf de zithoek binnen uitzicht hebt op het strand en de zee. Heel fijn, want daar kom je natuurlijk voor als je een accommodatie zoekt op het strand.

Het huisje beschikt ook over een overdekte veranda met tafel, bank en stoelen. Wij troffen het, want tijdens ons verblijf was het zo zonnig dat we de hele dag met de voetjes in het zand voor ons huisje konden zitten. En ook daar is aan gedacht, want aan de zijkant van het huisje bevinden zich twee strandstoelen. 
De kinderen voelen zich er onmiddellijk thuis en spelen rondom het huisje. Mijn man en ik genieten van een koud biertje voor ons huisje. Dit is echt genieten met een hoofdletter. Ik wil hier niet meer weg voorlopig. De dagjesmensen pakken hun spullen en vertrekken naar huis. En wij kunnen heerlijk blijven, wat een fijn gevoel!

In de avond eten we bij de naast gelegen en gezellige strandtent Suiderstrand. Na ons etentje is het bedtijd voor de kinderen. Ze slapen in een aparte kamer met stapelbed en gluren stiekem nog een tijdje naar buiten via het lange raam (geef ze eens ongelijk). In het huisje blijkt een waardebon te liggen waarmee we twee cocktails kunnen halen bij de strandtent. Dat laat ik me uiteraard geen twee keer zeggen en nog geen 5 minuten later zitten we met een caipirinha en mojito op ons buitenterras te genieten van de ondergaande zon. Had ik al gezegd dat ik hier niet meer weg wilde?! Na een zonnige en gezellige dag duiken we ons bed in. 

Wakker worden met de voeten in het zand

‘s Morgens ben ik als eerste wakker. Ik open de gordijnen en geniet van het zicht op het brede, nog rustige strand. Er zijn alleen enkele joggende mensen en rennende honden te zien. Ik maak een heerlijk ontbijtje in de moderne keuken. Je merkt en ziet aan alles dat er alles aan is gedaan om het verblijf in het huisje zo comfortabel mogelijk te maken. Er is een vaatwasmachine, een ruime koelkast, een flatscreen televisie en een luxe badkamer met stortdouche. Ontbijten doen we met zijn vieren op een rijtje op de bank, want we willen allemaal naar buiten kijken.

Het is weer mooi weer, dus we genieten nog een halve dag op het strand en van het huisje. Met pijn in het hart brengen we onze bagage met de bolderkar die ook tot onze beschikking staat naar de auto en leveren we de sleutel weer in. Het was maar één nachtje, maar het voelde echt als een mini-vakantie. Hier komen we zeker nog eens terug!

Nieuwsgierig geworden? 

Benieuwd hoe het is om in een strandhuisje te slapen? Dan is een Kijkduin Strandhuisje iets voor jou! Je vindt de strandhuisjes op het Zuiderstrand ter hoogte van de badplaats Kijkduin: de tweede badplaats van Den Haag. In de omgeving is er dus ook genoeg te zien en doen. De strandhuisjes zijn te boeken voor een weekend of mid-week, maar een langere periode is ook mogelijk. Tarief: €578,- voor een weekend (vrijdag t/m maandag). Meer informatie of reserveren kan via de eigen website: www.kijkduinstrandhuisjes.nl. Ook handig om te weten: parkeren op de nabijgelegen parkeerplaats is gratis. 

Heb jij wel eens in een strandhuisje geslapen? Lijkt het je wat?

 

Ik verbleef hier een nachtje op uitnodiging van Kijkduin Strandhuisjes. Uiteraard is alles wat ik opschrijf gebaseerd op mijn ervaringen en mening.

 

Meer reisinspiratie

7 comments

  1. Het strand is voor mij niet dichtbij, dus het lijkt me heerlijk om dat wél eens dagenlang te hebben. 1 nachtje in zo’n heerlijk huisje is voor mij dus zeker niet genoeg! 😉

    1. Nee als jij naar het strand gaat, kan ik me voorstellen dat je dit niet voor een nachtje doet inderdaad 🙂 dit is wel een heel fijn huisje dan.

    1. Ja, je zou hier echt werk van moeten maken. Het is zo’n heerlijke ervaring wakker worden op het strand. De huisjes zijn wel vrij snel volgeboekt, dus zorg dat je er snel bij bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *