Dagje uit in eigen land | de Keukenhof

Keukenhof

Pas een aantal jaren geleden bezocht ik de Keukenhof in Lisse voor het eerst. Terwijl 80% van de toeristen die naar Nederland komen in het voorjaar hier heen gaan. Daarmee is het één van de meest populaire plekken van Nederland.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik van tevoren een beetje mijn bedenkingen had bij een bezoek aan dit bekende bloemenpark: heel toeristisch en filelopen om een paar geplante bloemen te bekijken. Het klonk enigszins suf voor mij. Maar, eerlijk is eerlijk: ik heb me er een morgen goed vermaakt!

Kleurrijke bloemenvelden

Keukenhof is het grootste bloemenpark van Nederland. Je vindt er meer dan 7 miljoen bloemen, waarvan 800 verschillende soorten van Hollandse glorie: de Tulp! Het ruikt er echt heerlijk en ik krijg spontaan zin in de lange, zonnige dagen van de lente en zomer. Overal om mij heen staan de mooiste bloemen in allerlei prachtige kleuren. Ik merk dat ik echt vol verwondering sta te kijken naar de fleurige kunstwerken, want dat zijn het. Het is enorm fotogeniek.

Keukenhof

Keukenhof

Naast alle bloemen zijn er ook bloemenshows, verrassende inspiratietuinen en worden er evenementen gehouden.  In het Juliana Paviljoen is er momenteel een Tulpomania tentoonstelling. Thema voor dit jaar is de “Gouden Eeuw”, de periode waarin de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden een bloeiperiode doormaakte op het gebied van handel, wetenschap en kunst. Het thema zie je terug in het 250m2 grote bloemenmozaïek naast het Oranje Nassau Paviljoen. Hierin is de handel over zee en de Amsterdamse grachtenpanden afgebeeld.

Naast de bloemen vind je er inderdaad ook veel toeristische winkeltjes en eettentjes, waar de Hollandse klompen, pannenkoeken en houten tulpen als warme broodjes over de toonbank gaan. En ja, ik word ook wel eens omver gelopen door een Japanner die een foto maakt met zijn selfie-stick. Bovenal vond ik het erg leuk om eens gezien te hebben als Nederlander. Overigens was ik er op een ‘rustige’ dinsdagmorgen, buiten de vakantieperiode. Dat raad ik je zeker aan als dat kan. Hoe vroeger, des te beter want de meeste toeristenbussen komen later op de ochtend of in de middag.
In de omgeving van de Keukenhof vind je velden vol met bloemen. Als je met de auto bent raad ik je aan hier rond te toeren, want dit is minstens zo mooi.

Keukenhof

Praktische informatie Keukenhof

  • Een ticket kost €16,00. Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis.
  • Je auto kan je parkeren op een groot terrein naast de Keukenhof en daar betaal je €6 voor.
  • Bij mooi weer kan je een tocht met een fluisterboot maken rondom de Keukenhof.
Meer lezen over 'Dagjes uit in Nederland'?

Meer reisinspiratie

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *