De mooiste kerken van IJsland

IJsland en kerken. Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij dit land, dat bekend staat om haar indrukwekkende landschappen. Toch vielen de verschillende kerken mij enorm op tijdens de autoritten door IJsland. En ik ben niet eens gelovig. Sommige kerken staan op prachtige plekken en met het IJslandse landschap op de achtergrond, levert het hele mooie foto’s op. 

De mooiste kerken van IJsland

1. Skeiðflatarkirkja

IJsland
De prachtige rood, witte skeiðflatarkirkja vind je vlakbij het dorp Vík, aan de overkant van weg 218 richting Dyrhólaey. Het heeft een kleine begraafplaats ernaast.

2. Þingvallakirkja

De Þingvallakirkja is een van de meest bezochte kerk van IJsland. Je vindt hem namelijk in National Park Thingvellir, een prachtig stukje IJsland.

3. Víkurkirkja

De Víkurkirkja kan je niet missen als je de zuidelijke rondweg rijdt. Deze kerk vind je op de top van een heuvel, met een mooi uitzicht op Vík, de zwarte stranden en de zee.

4. Búðakirkja

De Búðakirkja schijnt een van de meest gefotografeerde kerken te zijn. Ik snap wel waarom. Wat een fotogenieke locatie en kerk. Het is de enige zwarte kerk die ik ben tegengekomen op IJsland. Je vindt de kerk in het plaatsje Budir, aan de zuidkant van het schiereiland Snaefellsnes.  

5. Hallgrímskirkja

De Hallgrímskirkja in Reykjavik is ook een hele bekende kerk. Eerlijk gezegd vind ik de kerk niet bepaald mooi. Waarom hij dan toch in dit rijtje van mooie kerken staat? Omdat het uitzicht vanaf deze 73 meter hoge kerk fantastisch is. Je kijkt over de gekleurde huisjes van Reykjavik uit, de zee en in de verte zie je de bergen liggen. De kerk is ontworpen door Guðjón Samúelsson, een van de meest vooraanstaande moderne architecten van IJsland.

6. Reyniskirkja

De Reyniskirkja vind je in de omgeving van Vik. De rood, witte kerk steekt mooi af tegen de – in de zomer – groene heuvels in de achtergrond.  

7. Hraungerðiskirkja

De Hraungerðiskirkja is een kerk in Flóahreppur, ontworpen door architect Eiríkur Gíslason frá Bitru.

8. Hellnarkirkja

Ijsland kerk

De Hellnarkirkja vind je in het kleine dorpje Hellnar, ook op het schiereiland Snaefelsnes. De locatie ervan is prachtig met de zee op de achtergrond.


Welke kerk is jouw favoriet?
En ben je zelf nog andere mooie kerken tegengekomen? Deel het dan vooral in je reactie onderaan dit bericht.

 

Meer lezen over IJsland?

IJsland in een week | route en planning
* IJsland met een klein budget? Met deze tips wel!
* Betoverend IJsland in 15 foto’s
IJsland | 5 mooie accommodaties  
* IJsland | Wist je dat?
* Walvissen en orka’s spotten in IJsland
* Waarom de Blue Lagoon mij tegenviel

Meer reisinspiratie

9 comments

  1. Wat een bijzondere kerkjes zijn dit! Ik vind ze stuk voor stuk mooi, vooral doordat ze zo mooi staan in de omgeving. IJsland lijkt me een geweldig land om te ontdekken. Mooie foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *