Hoe belangrijk is internet in een hotel?

Wanneer we een hotel boeken kijken we vaak naar de ligging, de kamer zelf, de service (voor zover je daar via internet een beeld van kan krijgen) en de faciliteiten. De afgelopen jaren is daar een nieuw criterium aan toegevoegd: de aanwezigheid van een (gratis) WiFi-verbinding! Voor veel mensen is dit minstens zo belangrijk als de kamer zelf.

Ik vind het soms heel prettig om een WiFi-verbinding te hebben. Ben ik op vakantie, dan kan ik zo gemakkelijk uitzoeken waar de leukste restaurantjes zitten, wat we de dag erop kunnen gaan doen en wat voor weer we kunnen verwachten. Tussendoor even je email ophalen, vrienden en familie jaloers maken door een leuke  foto te appen en je social media bijwerken.
Wanneer ik voor mijn werk naar het buitenland ga dan vind ik een goede WiFi-verbinding alweer een stuk belangrijker. Voor vele zakelijke reizigers is het internet een van de belangrijkste criteria om voor een bepaald hotel te kiezen.
En eerlijk is eerlijk: niets is vervelender dan je hotel te hebben gekozen op basis van Free WiFi en te merken dat je laptop of mobiel er alleen al 10 minuten over doet om je email binnen te halen of de homepage te laden. Als het internet een doorslaggevende factor is in de keuze van je hotel dan is het eigenlijk noodzakelijk te weten hoe snel en betrouwbaar de WiFi-verbinding is. Hoe kom je daar achter?

Op de website www.hotelwifitest.com vind je van een aantal hotels in de grote steden ter wereld de snelheid en betrouwbaarheid van de WiFi-verbinding.

Hotelwifitest

Hoe werkt HotelWiFiTest?

Wanneer je een stad invult, verschijnt er een lijst van hotels met informatie over de WiFi-verbinding. Ook kan je zoeken op een specifiek hotel. De volgende informatie verschijnt dan:

HotelWiFiTest

Alle informatie over de WiFi verbinding in een bepaald hotel komt van de gasten zelf.
Wanneer je in een hotel zit waarvan de internet-snelheid nog niet is gemeten, dan kan je als gast zelf een meting doen. Je verbindt met het WiFi van het hotel, je doet een speedtest op www.hotelwifitest.com. Daarna kan je de gegevens uploaden naar hun site of bijvoorbeeld delen via social media (dat laatste gaat mij dan weer wat ver). Toekomstige gasten help je hier enorm mee als ze een hotel met internet willen boeken.

Via de website kun je ook direct een hotelkamer boeken via een de boekingssite Hotels.com. Wat mij betreft had dat niet perse gehoeven, want het tast de onafhankelijkheid van de website toch enigszins aan.

In het verleden heb ik verschillende zakenreizen gemaakt en dan is een stabiele en snelle internetverbinding echt een must bij de keuze van een hotel. Je moet continu bereikbaar zijn per email en zaken snel kunnen uitzoeken.
Op mij vakanties probeer ik juist wat minder achter de mobiel of laptop te zitten, maar op een regenachtige dag is het toch wel heel fijn dat je een en ander kan uitzoeken en dat je gemakkelijk contact met het thuisfront onderhoudt.

Hoewel er nog niet een groot aantal hotels is getest, is de website wel prettig om te gebruiken. Hopelijk zullen veel reizigers de gegevens van de WiFi-verbinding in een hotel meten en doorgeven zodat zij zelf en andere reizigers daar in de toekomst ook weer van kunnen profiteren!

Hoe belangrijk is een betrouwbare WiFi-verbinding in een hotel voor jou?


Esther

Meer reisinspiratie

5 comments

  1. Slimme tip, thnxxx! Daar ga ik zeker wel even op kijken bij een volgend hotelbedden. Ik vind het niet altijd noodzakelijk om wifi te hebben in een hotel. Het geeft ook juist wel rust om even niet online te zijn en mijn boek erbij te pakken. Wat dat betreft vind ik het ook niet erg om even in de lobby zitten voor wat wifi en dan weer te relaxen op de hotelkamer. Een prima mix!

  2. Wat een handige site, deze kende ik nog niet! In Amerika heb ik altijd 4G internet, maar in andere landen is snelle WiFi vaak wel fijn. Zeker als ik vanaf reis wil bloggen inclusief foto’s. Dit spoort hotels hopelijk wel aan om hun WiFi snelheid aan te passen indien nodig ;-)! Overigens heb ik wel het idee dat men in landen zoals Nederland een stuk verder is met het gebruik van WiFi, waardoor het in het buitenland vaak tegenvalt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *