Betoverend IJsland in 15 foto’s

IJsland

Er zijn van die plekken op aarde waar je stil van wordt. Stil omdat ze zo mooi zijn. Zo bijzonder. Zo betoverend. IJsland is daar wat mij betreft één van. Je kan je de hele dag vergapen aan de weidsheid en schoonheid van de verschillende landschappen. Er valt van alles over te vertellen, maar soms schieten woorden gewoon tekort. Daarom neem ik je vandaag mee naar IJsland in 15 foto’s.

Snaefellsnesijsland

Skógafoss watervalIJsland

Arnarstapi, SnaefellsnesIJsland

Búdirkirkja IJsland

Reynisfjarareynisfjara

ReykjavikReykjavik

Jökulsárlón Jokulsarlon

Fjaðrárgljúfur kloof

Walvistocht vanaf OlafsvíkIJsland

GeysirIJsland
 IJslandse paardenIJsland
Skeiðflatarkirkjaijsland

Omgeving VíkIJsland

Svinafell gletsjerIJsland

Kerid Craterijsland 

Wat te doen met al je foto’s?

Zoals je kunt zien is IJsland echt de ultieme bestemming om te fotograferen. Ik heb er dan ook ontzettend veel mooie foto’s gemaakt. En zoals ik meestal doe, maak ik ook van deze reis een fotoboek. Voor mijn IJsland-reis probeerde ik de fotoservice van Fotofabriek. Door het consumentenprogramma Radar  uitgeroepen tot de beste fotoboekenleverancier. Ik ben benieuwd.

Nadat ik het programma heb geïnstalleerd, geef ik aan welk soort fotoboek ik wil maken. Je kunt kiezen uit verschillende formaten en kaften. Ik kies voor een staand A4-fotoboek. Via een handige hulpfunctie krijg je uitleg over hoe een fotoboek te maken. Maar eigenwijs als ik ben – en ook wel een beetje deskundig inmiddels op het gebied van fotoboeken maken – ga ik direct aan de slag. Het is altijd weer even wennen aan een nieuw fotoprogramma, maar al gauw heb ik het onder de knie. Aan je pagina’s kan je verschillende sjablonen, afbeeldingen en achtergronden toevoegen. Voor mijn IJsland-boek kies ik er voor het heel eenvoudig te houden, omdat ik de aandacht niet teveel van de foto’s wil afleiden. Ik maak zelf een aantal sjablonen waar ik vervolgens alleen maar de foto’s naartoe hoef te slepen. 

Na twee avonden te hebben doorgewerkt, heb ik het fotoboek dan eindelijk af. Na het uploaden van je fotoboek, kun je nog kiezen voor een aantal extra opties, waaronder een vlakliggende binding. Hierbij komen de linker- en rechterpagina strak tegen elkaar aan te liggen (zonder bolling bij de binding) en dit is ideaal voor foto’s die je over beide pagina’s plaatst. Ik kies voor deze optie, aangezien mijn mooie IJsland-foto’s zo nog beter tot hun recht komen. Twee dagen na mijn bestelling ontvang ik een email met daarin een video hoe de cover van mijn fotoboek wordt gemaakt (een hele gave sneak preview!). Mijn fotoboek wordt enkele dagen later bezorgd. Nieuwsgierig als ik ben scheur ik de doos open. En wow! Wat een prachtig boek is het geworden. Ik ben trots op mezelf omdat ik het zelf heb ontworpen. Maar minstens zo blij ben ik met de goede kwaliteit van het fotoboek. De foto’s springen eruit, de kleuren zijn waarheidsgetrouw en de afwerking is mooi.

Mooi geworden toch? Ik ben heel erg positief over de fotoservice van Fotofabriek. Je kan hier overigens ook terecht voor andere fotoproducten, zoals kaarten, kalenders, posters en agenda’s. Het is een goede keuze geweest om mijn mooie foto’s van het betoverende IJsland in dit album af te drukken! 

Vind jij IJsland betoverend? Zou je er wel eens naartoe willen?

Meer lezen over IJsland?

IJsland in een week | route en planning
* IJsland met een klein budget? Met deze tips wel!
* De mooiste kerken van IJsland
IJsland | 5 mooie accommodaties  
* IJsland | Wist je dat?
* Walvissen en orka’s spotten in IJsland
* Waarom de Blue Lagoon mij tegenviel

Meer reisinspiratie

25 comments

 1. Wat mooi dat je Ijsland op deze manier in beeld hebt gebracht! Ik heb er al veel over gehoord van mijn collega’s in Gran Canaria, maar ben er nog niet aan toegekomen om te gaan haha. Aan de foto’s te zien is het zéker een tripje waard! Goede tip ook over de fotofabriek! Zo blijven alle herinneringen mooi bewaard 🙂 Groetjes Melissa.

  1. Dankjewel Martin! Wat een goed vooruitzicht om daar over 2 jaar heen te gaan. Je zult vast geen spijt krijgen 🙂

 2. Mooie foto’s! Die orka’s zijn geweldig. Die wil ik ook nog een keertje in het wild zien. Dat lijkt me een van de hoogtepunten van je reis, terwijl je reis voldoende hoogtepunten heeft gehad zo te zien. Wat een prachtige natuur!

  1. Ja, die orkatrip was echt wel een hoogtepunt van onze reis! Dit weekend verschijnt er een aparte blog over deze bijzondere ervaring. De reis was eigenlijk een aaneenschakeling van hoogtepunten 😉

   1. Fijn is dat, als je op reis bent en je eigenlijk alleen maar mooie dingen tegenkomt. Dat hadden wij in Zuid-Afrika. Daar kijk ik ook met veel plezier naar terug 🙂

 3. Ziet er fantastisch uit! Ik wil al tijden naar IJsland, maar mijn vriend wilt niet (te koud haha). Misschien dat ik hem hiermee kan overhalen 😉

  1. Ik werd ook helemaal jaloers van al die mooie foto’s van IJsland voorheen. De kou is inderdaad wel een beetje een dingetje. Dat was het ook voor mijn man, maar uiteindelijk heb ik hem met een gave 4×4 auto kunnen overhalen 😉 Misschien werkt dat ook bij jou?

 4. Wat een mooie foto’s zeg! Ik was een aantal jaar geleden in IJsland en wil heel graag een keer terug. IJsland is Nieuw-Zeeland om de hoek.

 5. Wat een prachtige foto’s! Mag ik vragen in welke maand je naar IJsland bent geweest? Want het ziet er wel een beetje koud uit… en dat houdt me eigenlijk nog wat tegen om naar IJsland te gaan. Ben benieuwd!

 6. Prachtige foto met geweldig blauwe luchten!

  Leuk dat je meteen een album hebt gemaakt. Ik loop weer eens wat reisjes achter…..

 7. Ik ben er tijdens de winterperiode geweest. Het is dan net ff een stukkie witter maar ik heb helaas geen walvissen gezien. Dus ik moet nog een keer terug om IJsland in de lente/zomer te bewonderen. Aan je foto’s te zien is dat zeker de moeite waard.

 8. Wat een natuurgeweld, prachtig! De kleuren zijn ook zo mooi van de landschappen. Heel mooie foto’s, erg uitnodigend.

  1. Wat gaaf dat je er ook bent geweest! Ja, de orkatocht was voor ons ook echt een van de hoogtepunten. Zo bijzonder om deze dieren van zo dichtbij in hun eigen leefgebied te zien. Met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen van IJsland 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *