Hotspot | The Hangar, Teuge

Gelderland

Tijdens een bezoekje aan de mooie provincie Gelderland kwam ik terecht bij The Hangar in Teuge. Het is een café, brasserie, restaurant en feestlocatie in één. Wat deze plek onder andere zo bijzonder maakt is de locatie. The Hangar is namelijk gevestigd in een oude vliegtuighangar op het vliegveld Teuge. Hoe gaaf is dat?!

Airport Teuge

Gelderland

Airport Teuge is een luchthaven die mag worden gebruikt voor nationaal en internationaal luchtverkeer. Het vliegveld wordt veel gebruikt voor het opleiden van nieuwe beroepsvliegers, voor zakelijke chartervluchten en voor (foto)vluchten voor de overheid (politie, milieu-inspectie etc.). Het merendeel van het vliegverkeer is van recreatieve aard. Je kan er een rondvlucht maken in een vliegtuig of helikopter, zweefvliegen of parachute springen. Zo’n rondvlucht lijkt mij wel wat, dus daar kom ik nog voor terug!
Wanneer je hier op een mooie weekenddag komt kijken, is de hele lucht gevuld met parachutisten en kleinere vliegtuigjes. Heel gaaf om te zien! En ik ben niet de enige die dat vindt. Jaarlijks komen er ongeveer 185.000 bezoekers naar de luchthaven om ofwel te vliegen of om vanaf de grond te genieten van alles dat zich in de lucht en op de start- en landingsbaan afspeelt.

The Hangar

Genieten in The Hangar

The Hangar ligt naast de start- en landingsbaan van dit vliegveld. Vanaf het restaurant heb je dus een fantastisch uitzicht op al het voorbijkomende vliegverkeer.

Gelderland

Gelderland

Door de hele inrichting waan je je hier echt in een vliegtuigloods. Het interieur is robuust en sfeervol. Wat The Hangar heel gezellig maakt zijn de verschillende hoeken en ruimtes die er zijn gecreëerd. Bij het raam is er een eethoek vol tafeltjes die geschikt is voor een lunch of diner met view. Daarnaast is er een hoek met open haard en chesterfield bank waar je heerlijk kunt loungen, borrelen of je krantje kan lezen. De grote bar nodigt ook uit om wat aan te drinken. Als het mooi weer is kan je plaatsnemen op het grote buitenterras met ook weer uitzicht op de start- en landingsbaan zit (gaaf!).

Bij The Hangar kun je terecht voor een lunch, high tea, high wine, high beer, high sushi, ‘gewone’ borrel en een diner. Ook kun je er een borrel, baby shower of receptie geven. Op zondag wordt er zelfs een ontbijt geserveerd. Ze hebben een gevarieerde menukaart met broodjes, salades, sushi en vlees- en visgerechten. Voor ieder wat wils dus.

Bij binnenkomst word ik heel vriendelijk welkom geheten en naar een zelf uitgekozen tafeltje begeleid. Dat zie je tegenwoordig ook niet overal meer, dus het is een fijne binnenkomer. Ik bestel een broodje carpaccio en deze smaakt mij heerlijk!

Tijdens de lunch geniet ik met man en kind van het uitzicht op de vele vliegtuigjes die voor het restaurant opstijgen en landen. The Hangar is een hele leuke plek om je kinderen mee naartoe te nemen. Uiteraard vanwege het uitzicht op de voorbijkomende vliegtuigjes, maar ook omdat ze een kindermenu, een kinderbioscoopje en in het weekend een springkussen hebben.

De combinatie van de bijzondere locatie, het lekkere eten, het gave interieur en het vriendelijke personeel maakt The Hangar in mijn ogen een echte hotspot!

Je vindt The Hangar op de Zanden 105 in Teuge. Het restaurant is dagelijks geopend tot 22:00 uur. Voor meer informatie kun je terecht op hun website www.thehangar.nl.

 

Zie jij jezelf hier ook wel eens zitten?

Op uitnodiging van de Gelderse Streken heb ik The Hangar bezocht. Alles wat ik hierover schrijf is echter wel gebaseerd op mijn eigen mening.

 

Meer reisinspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *