Hotspot: de ‘Utregse’ Streekmarkt

Afgelopen zondag ben ik met mijn vriend en zoontje van 7 maanden de stad ingewandeld met als doel een aantal winkels in te gaan. Via een mooie route door de omgeving Geertebuurt kwamen we terecht op de Streekmarkt op Mariaplaats. Het leek wel vakantie zo gezellig was deze markt! De winkels hebben we die middag niet meer gehaald…

De Streekmarkt in Utrecht

De streekmarkt is een markt waar volop producten uit de streek Utrecht te vinden zijn. Doel van deze markt is een groter publiek kennis te laten maken met wat er allemaal aan heerlijks is te krijgen buiten de supermarkt en dat te doen in een omgeving en sfeer die aan vakantie doet denken. Nou en dat is zeker gelukt!

Overal staan leuke kraampjes met de mooiste en lekkerste streekproducten: kaas, oliën, brood, vleeswaren, groenten, fruit, vers gebakken cakejes en taartjes, soepen, noten, noga, jam, chocolade, Utrechts bier… het houdt niet op!
De standhouders – boeren, telers, imkers, bierbrouwers en bakkers – vertellen vol passie over hoe hun producten zijn gemaakt en laten je hun specialiteiten graag proeven.

Tussen al het Utregse lekkers vond ik ook wat producten die van iets verder kwamen: Chileense empanadas, broodje piri piri en jamon iberico. Er zijn ook kraampjes met mooie sieraden en wat wereldwinkel-producten.

Naast alle kraampjes staan er houten bankjes en tafeltjes en kun je op een heel gezellige manier ter plekke genieten van de producten. Een glaasje wijn of een biertje erbij en het genot is compleet! Zelfs onze kleine Ruben keek zijn ogen uit en vond het erg gezellig om mee te zijn.

Wij hebben genoten van deze zondagmiddag en waanden ons even op een marktje in Spanje of Italië.

De streekmarkt vindt in 2014 nog meerdere keren plaats op de Mariaplaats in Utrecht:
31 mei
6 juli
3 augustus
7 september
5 oktober
2 november
7 december
14 december

Bij mij staan deze data al in de agenda! Wie gaat er mee?


Esther

Meer reisinspiratie

4 comments

  1. Ik kan me voorstellen dat je je in het buitenland waande op zo’n prachtige markt.
    De sfeer straalt van de foto’s af. Ik heb er van genoten om er via jouw blog een impressie van te krijgen.
    Die mensen zijn met recht trots op hun producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *