Hoe goed ken jij de wereld?

Geoguessr

Hoe goed ken jij de wereld? Kan jij aan de hand van een foto zien waar ter wereld jij je bevindt? Ga de uitdaging aan en test of jij een expert ben in geografie!

Test je geografiekennis met GeoGuessr

Op de site van GeoGuessr kan je je wereldkennis testen. Allereerst kies je of je 5 plekken uit de hele wereld wil zien of dat je plekken uit een specifiek land wil raden. Daarnaast kan je aangeven of je het spel alleen tegen de computer wil spelen (single player) of dat je de competitie aan wil gaan met andere wereldkenners.

Je krijgt nu 5 verschillende plekken te zien en jij moet raden waar je bent. Je kan het beeld 360 graden draaien en dat kan helpen bij het raden van je bestemming. Let o.a. op hoe de natuur en de mensen eruit zien, hoe de wegen erbij liggen, welke vervoersmiddelen je ziet en andere kleine details. Geef nu op de kaart aan waar jij denkt dat je je bevindt. Vervolgens krijg je de juiste locatie te zien en de afstand tussen de door jou gekozen en de juiste locatie.

Mocht het te lastig voor je zijn, begin dan eens met Nederland! Ik vond het moeilijker dan gedacht, dus ik ga nog even door met dit verslavende spelletje.
Je kan je geografiekennis testen op http://www.geoguessr.com

Hoe heb jij het gedaan?

 

 

Meer reisinspiratie

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *