Mijn Top 5 | Handige Reisapps

Het is weer hoog tijd voor een nieuwe “Mijn Top 5”. Vandaag beschrijf ik 5 handige reisapps die de moeite waard zijn om te downloaden! Deze keer even geen apps als Tripadvisor, Booking.com omdat we die waarschijnlijk allemaal wel kennen. Ik besteed dit keer aandacht aan enkele minder bekende apps die wel heel handig zijn om te hebben!

1. Douane Reizen

Douane app

Wat kan je ermee?
In deze app van de Douane voor luchtreizigers naar Nederland vind je informatie over producten die je wel en niet mag meenemen op je vlucht naar Nederland. Handig om te weten als je op jouw reisbestemming souvenirs wil kopen en naar huis wil meenemen. In de app lees je over de invoer van namaakspullen, etenswaren, souvenirs, geld etc.
Daarnaast kun je met behulp van de rekenhulp eenvoudig uitrekenen of en hoeveel belasting je betaalt aan het invoeren van bepaalde producten. Goed om te weten als je van plan bent een Ipad in de Verenigde Staten te kopen en te importeren.
Ook kan je met de app nog valuta omrekenen en foto’s van aankoopbonnetjes bewaren.

Wat kost de app?
Niets

Douane2 Douane App

 

 

 

 

 

 

 2. SOS

SOS AppWat kan je ermee?
Paspoort gestolen in Mauritanië, autopech in Estland, buikpijn in Portugal? Niet fijn om mee te maken als je op vakantie bent, maar helaas overkomt het duizenden Nederlanders per jaar. Het is dan wel zo prettig dat je direct weet met welke instantie je contact kan en moet opnemen. Deze app van SOS International helpt je daarbij.
De app bevat van 200 landen toegang tot de landelijke alarmdiensten en de adressen en telefoonnummers van de Nederlandse ambassades. Daarnaast kan je direct bellen met de alarmcentrale van je autoschade-, reis- en zorgverzekering en je locatie doorgeven als je ergens met pech staat. Ook geeft de app  je direct toegang tot de telefoonnummers van jouw bank of creditcardmaatschappij en kan je je verzekeringsgegevens er in opslaan, zodat je altijd je polisnummer bij de hand hebt.

Wat kost de app?
Niets

SOS2 SOS App

 

 

 

 

 

 

 3. Wereld Buienradar

buienradar appWat kan je ermee?
Buienradar kennen we allemaal wel. Nu is er ook een radar die regenvoorspellingen van een aantal locaties ter wereld doet. Het gaat om een groot deel van Europa, en landen zoals de Verenigde Staten, Canada, Mexico, het Caribisch gebied, Australie, Japan, Korea, Taiwan, HongKong etc. In een oogopslag zie je het huidige weer en een nauwkeurige voorspelling.

Wat kost de app?

Je hebt een gratis variant en een uitgebreidere versie voor €1,79

buienradar.3 buienradar app

 

 

 

 

 

 

4. Skyscanner

SkyscannerWat kan je ermee?
Met deze app kan je meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen vergelijken en vind je de goedkoopste tickets. Je boekt je vlucht wel direct bij de luchtvaartmaatschappij of het reisbureau. Zelf ben ik al jaren een enorme fan van deze website en app. Het prettige aan deze app is dat je geen specifieke reisdata hoeft op te geven. Je kan ook op maand zoeken en de app laat je dan van alle dagen in de maand zien (mits ze al die dagen vliegen) hoeveel een ticket kost. Zelf heb ik bijna nooit vooraf vastgestelde data en laat ik mijn vakantie afhangen van gunstige ticketprijzen. Ook als je flexibel bent qua bestemming is deze app interessant voor jou. Je kan ook nog filteren op vertrek- of aankomsttijd, vluchtduur, luchtvaartmaatschappij en prijs.

Wat kost de app?
Niets

Skyscanner app1

 

 

 

 

 

5. Hotelscombined

HotelscombinedWat kun je ermee?
Met deze app vind je gemakkelijk de beste prijzen van meer dan 450.000 hotels wereldwijd. Je hoeft dus niet meer allemaal losse hotelwebsites langs, dat doet deze app voor je. Hij vergelijkt hotelprijzen van honderden topaanbieders, zoals Booking.com, Hotels.com, Venere.com, Expedia en vele anderen. Ik gebruik deze site en nu app al geruime tijd en vind zo altijd snel en gemakkelijk de beste prijzen voor een specifiek hotel. Soms heb ik nog niets op het oog en dan weet ik altijd wat leuks te vinden met deze app. Voor de goedkoopste prijs!

Wat kost de app?
Niets

Hotelscombined1 Hotelscombined2


 

 

 

 

 

Dit zijn een aantal apps waar ik veel plezier aan beleef tijdens het (boeken van) mijn  reizen!

Hier vind je nog meer apps voor op reis!

Welke apps gebruik jij voornamelijk?


Esther

Meer reisinspiratie

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *