Death Valley National Park in foto’s

Death Valley

Een aantal jaar geleden heb ik een maand lang rondgereisd door het Zuidwesten van de Verenigde Staten. Naast San Francisco, Las Vegas, en Los Angeles stond mijn reis voornamelijk in het teken van een bezoek aan enkele van de prachtige nationale parken die het land rijk is. Ik heb me ontzettend verwonderd over de fascinerende en afwisselende landschappen. Het ene uur rijd je in het groen van Yosemite Park en nog geen uur later bevind je je in het woestijnlandschap van Death Valley. In deze serie neem ik je mee naar een aantal prachtige nationale parken. In foto’s. Omdat foto’s soms meer zeggen dan woorden. Vandaag laat ik je de schoonheid zien van Death Valley.

Death Valley National Park

Death ValleyDeath Valley is een nationaal park in de staat Californië op ongeveer 210 kilometer van de bekende gokstad Las Vegas. Met een oppervlakte van ruim 13.300 km² is dit het grootste park van de Verenigde Staten. Death Valley dankt zijn naam aan alle mensen die tijdens een tocht door dit park het leven hebben gelaten. Het is zo groot en zo warm dat het vrijwel onmogelijk is hier te overleven wanneer je bent verdwaald. Death Valley is naast het grootste park ook de heetste en dorste plek van de VS. Kik niet raar op als de temperatuur tijdens je rondreis door de dodenvallei getallen de 50 graden bereikt. Wees dus goed voorbereid wanneer je deze plek aandoet want schaduw is er nauwelijks. Check of je auto voldoende koel- en radiatorvloeistof en brandstof heeft en neem minimaal 10 liter water mee. Probeer de heetste periode van de dag te vermijden en ga vroeg of laat in de middag op pad. Veel slaapplekken zijn er in het park niet, dus regel dit bijtijds. Wij verbleven in het charmante motel Stovepipe Wells en we gingen er echt even helemaal terug in de tijd.
Je vraagt je nu misschien af waarom je überhaupt naar Death Valley zou moeten? Nou, het landschap is spectaculair en divers. Je vindt er zandduinen, rotsformaties, zoutmeren, canyons en het laagste punt van het noordelijk halfrond. Geniet mee aan de hand van een aantal foto’s.

Death Valley
Reizend door Death Valley
Death Valley
Sand Dunes; langs Route 190 iets voorbij Stovepipe Wells
Death Valley
Motel Stovepipe Wells
Death Valley
Zabriskie Point, route 190 voorbij Furnace Creek

Death Valley

Death Valley

Death Valley
Artist Drive

In de serie National Park in foto’s verschenen eerder fotoblogs van Bryce Canyon en Yosemite Park.

Dit was Death Valley National Park in foto’s. Hopelijk heb je een goede impressie gekregen van de schoonheid van dit landschap. Ik vond Death Valley een spectaculair nationaal park!

Ben jij er wel eens geweest en wat vond jij ervan?

 

Meer reisinspiratie

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *