Bryce Canyon National Park in foto’s

Bryce Canyon

Een aantal jaar geleden heb ik een maand lang rondgereisd door het Zuidwesten van de Verenigde Staten. Naast San Francisco, Las Vegas, en Los Angeles stond mijn reis voornamelijk in het teken van een bezoek aan enkele van de prachtige nationale parken die het land rijk is. Ik heb me ontzettend verwonderd over de fascinerende en afwisselende landschappen. Het ene uur rijd je in het groen van Yosemite Park en nog geen uur later bevind je je in het woestijnlandschap van Death Valley. In de komende blogs neem ik je graag mee naar een aantal prachtige nationale parken. In foto’s. Omdat foto’s soms meer zeggen dan woorden. Vandaag laat ik je de schoonheid zien van Bryce Canyon National Park.

Bryce Canyon National Park

Bryce CanyonBryce Canion National Park is een prachtig nationaal park gelegen in de staat Utah en heeft een oppervlakte van ongeveer 145 km². Het landschap kenmerkt zich door de bijzondere oranje rotsformaties, ook wel hoodoos genoemd. Deze grillige rotspilaren zijn het gevolg van erosie door regenwater. Je hebt er prachtige uitzichten vanaf de 29 kilometer lange Rim Road, die goed toegankelijk is met de auto of camper. De bekendste zijn: Sunrise point, Sunset Point, Bryce Point en Inspiration Point. Ook kan je verschillende trails lopen die afdalen in de kloof, variërend van 1 tot 5 uur lopen. Het is de moeite waard om in de ochtend of namiddag te genieten van de uitzichten, wanneer de opkomende en ondergaande zon voor bijzondere kleurschakeringen zorgt. Hier volgen mijn mooiste foto’s!

Bryce Canyon
Sunrise point
Bryce Canyon
Sunrise point
Bryce Canyon
Sunrise point
Bryce Canyon
Sunrise point

Bryce Canyon

Bryce Canyon
Inspiration Point
Bryce Canyon
Inspiration Point
Bryce Canyon
Bryce Point
Bryce Canyon
Bryce Point
Bryce Canyon
Paria view
Bryce Canyon
Agua Canyon

Bryce Canyon

Bryce Canyon

Bryce Canyon
Dit was Bryce Canyon National Park in foto’s. Hopelijk heb je een goede impressie gekregen van de schoonheid van dit landschap. Ik vond Bryce Canyon het mooiste nationale park dat ik heb gezien in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Ben jij er wel eens geweest en wat vond jij ervan?

Meer reisinspiratie

3 comments

    1. Ja, Death Valley is ook prachtig en bijzonder! Bijna niet te vergelijken met Bryce. Volgende week verschijnt er een fotoblog over Death Valley.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *