De 10 beste steden om in te wonen!

Deze week is bekend gemaakt wat de beste steden zijn om in te leven. Benieuwd welke stad dat is en of er ook een Nederlandse stad in de top 10 is te vinden? Lees dan vooral verder.

Jaarlijks laat adviesbureau Mercer onderzoek doen naar de wereldwijde leefbaarheid van steden. De 231 steden die op deze lijst staan worden beoordeeld op 39 criteria, waaronder politieke, sociale en economische omstandigheden. Ook wordt de stand van zaken met betrekking tot onderwijs, ontspanning, natuur en gezondheid meegenomen.

Top 10 meest leefbare stad

Dit zijn de 10 steden waar het leven in 2017 het beste is.

1. Wenen, Oostenrijk

 

 

 

 

 

2. Zürich, Zwitserland

 

 

 

 

 

 

3. Auckland, Nieuw-Zeeland

 

 

 

 

 

4. München, Duitsland

 

 

 

 

 

5. Vancouver, Canada

 

 

 

 

 

6. Düsseldorf, Duitsland

 

 

 

 

 

7. Frankfurt, Duitsland

 

 

 

 

 

8. Geneve, Zwitserland

 

 

 

 

 

9. Kopenhagen, Denemarken

 

 

 

 

 

 

10. Basel, Zwitserland

 

 

 

 

 

 

Opvallend!

◊ De Oostenrijkse stad Wenen staat voor de achtste keer op rij op nummer 1.
◊ Zowel Duitsland en Zwitserland hebben drie steden in de top 10 staan.
◊ De eerste Nederlandse stad op deze lijst is Amsterdam  met een 12e plaats.
◊ De top 10 bestaat bijna alleen maar uit West-Europese steden. Alleen Auckland en Vancouver zijn niet-Europese  steden. Ondanks de politieke en economische turbulentie in Europa, is de kwaliteit van leven hier nog steeds het hoogste.  
◊ De Belgische stad Brussel is enkele plaatsen gezakt ten opzichte van vorig jaar. Dit heeft te maken met de dreiging van terroristische aanslagen en de onrust die dit veroorzaakt.
◊ De minst prettige stad om in te wonen is Bagdad. Deze Iraakse hoofdstad wordt al jaren geteisterd door aanslagen. In de onderste top 10 staan verder: Port au Prince (Haïti), Damascus (Syrië) en enkele steden in Congo.

 

Heb jij wel eens in één van de top 10 beste steden gewoond? Hoe heb jij dat ervaren?

Meer reisinspiratie

5 comments

  1. Tjonge, Duitsland en Zwitserland zijn echt goed vertegenwoordigd zeg! Zelf ben ik wel erg tevreden met de plek waar we nu wonen… lekker dichtbij veel verschillende luchthavens ook, haha… groot bijkomstig voordeel. Wat mooi dat Amsterdam het best goed doet trouwens, lijkt me na Groningen (waar ik jaren woonde) de fijnste stad in NL om te wonen!

  2. Amsterdam staat dan nog vrij hoog met een 12de plaats! Grappig, want van alle steden in de top 10 spreekt alleen Kopenhagen me aan om in te wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *