Antequera, een witte parel in Andalusië

Aankomende september trouw ik in Spanje, op een prachtige locatie vlakbij het ‘witte’ stadje Antequera! Antequera barst van de mooie pleintjes, witte huisjes, prachtige uitzichten en gezelligheid.

Het prachtige Antequera

Antequera ligt op een hoogvlakte in de provincie Málaga, in het midden van de regio Andalusië. Om deze reden wordt het dan ook wel  ‘het hart’ van Andalusië genoemd en trekt het jaarlijks vele bezoekers. Er wonen ongeveer 40.000 mensen en een deel van de stad is Unesco werelderfgoed. Ik heb genoten van de prachtige pleintjes, de witte huisjes met rode daken, het uitzicht over de stad, de terrasjes, de smalle straatjes en de tapas.

Hopelijk krijgen jullie een goed beeld aan de hand van deze fotoreportage.

Als je Antequera komt binnenrijden, dan zie je een prachtig Moors kasteel liggen op een heuvel: het Alcazaba. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de rest van de stad.

Op het Plaza Coso Viejo hebben we heerlijk geluncht: de specialiteit van de omgeving.

Antequera is een geweldige bestemming om naar toe te gaan. Het is een mooie stad en de omgeving is indrukwekkend en divers. Een absolute aanrader en net even wat minder toeristisch dan de grotere steden Sevilla, Granada en Cordoba.


Esther

 

 

Meer reisinspiratie

3 comments

  1. Ooooh prachtig dit soort dorpjes! Ben echt verliefd op dit soort pareltjes 🙂 we zijn vorig jaar in een paar maanden in Andalusië geweest en hebben ook een aantal van dit soort dorpjes bezocht. Heerlijk rondslenteren! En zo te zien was t goed te doen met een buggy? Wij gebruiken eigenlijk altijd de drager omdat je in dit soort dorpjes vaak veel trappetjes hebt.

    1. Ja, al die Spaanse witte stadjes en dorpjes zijn echt een lust voor het oog! Er zijn ontzettend veel mooie pareltjes, waarvan sommigen nog vrij onbekend en rustig qua toerisme. Antequera was wel te doen met een buggy, maar een drager is op sommige plekken zeker handiger :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *