5 Reistijdschriften op een rijtje

reistijdschrift

Als je van reizen houdt, is er natuurlijk niets leukers dan inspiratie opdoen in een mooi reisblad. Er is een groot aanbod aan reistijdschriften op de markt en vrijwel alle covers laten je wegdromen naar een fantastische bestemming. Het kan in de winkel dan ook lastig zijn welk tijdschrift je moet kopen. Daarom zet ik in dit artikel 5 populaire reistijdschriften op een rijtje, die zich op bestemmingen over de hele wereld richten. Bladen die zich op één bepaalde streek of bestemming richten, laat ik hier dus buiten beschouwing. Van ieder reisblad geef ik aan wat het blad kenmerkt, op wie het zich richt, hoe vaak het verschijnt en wat de kosten van een abonnement of los exemplaar zijn.

1. National Geographic Traveler

National Geographic Traveler richt zich op de wereldreiziger die geïnteresseerd is in de geschiedenis, cultuur en het landschap van de bestemming die hij of zij bezoekt. Het tijdschrift inspireert met mooie fotografie, veel persoonlijke verhalen en praktische reisinformatie. Hun missie is: National Geographic Traveler schrijft  over reisbestemmingen met een specifiek en eigen karakter en ondersteunt de inspanningen deze intact te laten. Dit in de overtuiging dat het behoud van hun authenticiteit tot voordeel strekt van zowel de bestemming als de bezoeker.

Oplage: 37.403
Verschijningfrequentie: 4 keer per jaar
Prijs los exemplaar: € 6,25
Prijs abonnement: een jaarabonnement (4 nummers) kost €19,95.
Extra: Ook online biedt National Geographic Traveler handige tips, praktische reisinformatie en inspirerende reisverhalen en -foto’s van gerenommeerde journalisten, fotografen en bloggers.
Meer informatiewww.natgeotraveler.nl

2. Lonely Planet Traveller

Naast de bekende reisgidsen geeft Lonely Planet sinds 2016 het reismagazine Lonely Planet Traveller in Nederland uit. Lonely Planet Traveller combineert reisreportages, geschreven door gerenommeerde Lonely Planet-auteurs, met spectaculaire fotografie van ’s werelds beste fotografen. In elk nummer worden lezers geïnspireerd met verrassende bestemmingen in Europa en ver daarbuiten. Lonely Planet Traveller bevat uitgebreide reisinformatie over reisorganisaties, vliegtickets, hotels en restaurants en zo krijg je als lezer de handvatten toegereikt om een eigen droomreis te boeken.

Oplage: 25.000 (al na 1 jaar)
Verschijningfrequentie: 10 keer per jaar
Prijs los nummer: € 6,50
Prijs jaarabonnement: een jaarabonnement (10 nummers) kost €67,90.
Extra: I
n februari is de nieuwe website www.lonelyplanet.nl gelanceerd.
Meer informatie:
www.lonelyplanet.nl

3. Columbus Travel

Columbus Travel heeft als motto ‘Reizen buiten de gebaande paden’. Zij gaan dus links waar de rest rechts gaat. Het tijdschrift richt zich zowel op verre bestemmingen als mooie plekken dichtbij: van Wales tot Palau en van Slovenië tot Madagaskar. Columbus Travel geeft aan zich te onderscheiden in de praktische aanpak: “Allemaal leuk en aardig zo’n wereldreis, Mount Everest-klim of error fare boeken… Maar hoe doe je het zelf?”, merkt Tom Aussems van Columbus Travel op.
Je leest dit tijdschrift vooral vanwege de uitgebreide, scherpe en prachtig gefotografeerde reisverhalen. Columbus werkt uitsluitend met professionele schrijvers en fotografen. Ook gaan ze nooit mee op persreizen, zodat ze een bestemming op eigen houtje in hun eigen tempo kunnen ontdekken.

Oplage: 45.000
Verschijningsfrequentie: 8 keer per jaar
Prijs los nummer: € 5,95
Prijs abonnement: een abonnement van 6 nummers kost €35,70 
Extra: Columbus Travel heeft een online reizigerscommunity (met 65.000 leden) waarop amateurfotografen hun mooiste foto’s onderling kunnen delen. Regelmatig vallen deze foto’s in de prijzen en zo kan het gebeuren dat jij als ‘Columbus Reisreporter’ voor hen op pad gaat naar een mooie bestemming. 
Meer informatie: www.columbusmagazine.nl

4. Meridian Travel

Meridian Travel is een dikke travelglossy van rond de 150 pagina’s die schrijft over de mooiste bestemmingen ter wereld en de leukste manieren om daar doorheen te reizen. Het staat vol met interviews, bestemmingsinformatie, reportages en inspirerende reisverhalen. Nico Dijkshoorn en Susan Snit schrijven o.a. een column voor het blad. Het tijdschrift staat iedere keer in het teken van een thema. 

meridian

 

Oplage: niet bekend
Verschijningsfrequentie: 4 keer per jaar
Prijs los exemplaar: € 6,95
Prijs abonnement: een jaarabonnement (4 nummers) kost €27,50 inclusief een welkomstgeschenk.
Meer informatie: www.meridiantravel.nl.

 

 

5. REIZEN Magazine 

– Update – Helaas verscheen het laatste nummer eind december 2017   

REIZEN Magazine is het grootste reisblad van Nederland. Met autoroutes en originele citytrips, bereikbare exotische bestemmingen, actueel reisnieuws, last-minutes, hoteltips, de leukste bed & breakfast adresjes, reisaccessoires en topfotografie van de beste Nederlandse reisfotografen.

Oplage: 22.624  
Verschijningsfrequentie: 10 keer per jaar
Prijs los exemplaar: € 6,50
Prijs abonnement: een jaarabonnement (10 nummers) kost € 64,95 voor ANWB-leden en € 69,95 voor niet-leden. 
Extra: Al jouw tijdschriftexemplaren kan je ook gratis op je tablet lezen. Online vind je daarnaast veel lezersaanbiedingen naar mooie bestemmingen.
Meer informatie: www.anwb.nl/vakantie/reizen-magazine

Welk van bovenstaande reistijdschriften heb jij wel eens gelezen en is je favoriet?

 

 

Meer reisinspiratie

16 comments

 1. Ik kijk ook bijna altijd op internet. Overigens heb ik deze app ontdekt dat heet Musjroom, en kan ermee super goedkoop spontaan op reis. Echt aan aanrader voor mensen die spontaan weg willen. Maar ja uiteindelijk ben ik ook van de blogs idd!

 2. Heb ze zelf allemaal wel eens door gelezen. Moet zeggen dat ik al mijn inspiratie haal vanaf het internet. Koop eigenlijk nooit echt tijdschriften. O ja trouwens als ik ga vliegen heb ik er altijd een paar bij 😉

 3. Leuk lijstje! Ik heb zelf geen abonnement of iets dergelijks. Wel vind ik het leuk om reis tijdschriften te krijgen voor mijn verjaardag of kerst ofzo. Ook vind ik het een leuk cadeau om te geven aan vriendinnen. Wie houdt er nou niet van reizen?

 4. Ik heb al jaren een abonnement op Columbus en ben ook lid van de community. Helaas ben ik vanwege drukte niet meer zo actief, maar ik heb een aantal jaar geleden zelfs twee vliegtickets naar Dubai gewonnen. Het loont dus zeker de moeite en ik vind de community erg leerzaam.

 5. Ik heb ze alle 5 weleens gelezen. Zelf hebben we een abonnement op Columbus magazine en Lonely Planet magazine koop ik altijd los bij onze supermarkt. Het voelt echt als een soort verwenmomentje, kopje thee, chocolade (ahhh..dat zou ik toch eens moeten laten liggen) en een reistijdschrift lezen!

 6. Ik heb een kast vol Lonely Planet reisgidsen maar hun tijdschrift slechts een keer gelezen… Ben geloof ik meer fan van de boeken 🙂 Wel een leuke manier om zo je dosis reisinspiratie te krijgen!

  1. Ja, ik vind het zelf erg leuk om inspiratie op te doen voor nieuwe trips. De tijdschriften verschillen qua insteek wel van elkaar, dus niet alles zal iedereen misschien aanspreken.

 7. Wat een inspirerende post, om eerlijk te zijn kende ik niet al deze tijdschriften. Ik heb zelf alleen een abonnement op de Zoom. En jaarlijks een proefabonnement op de Columbus.

  1. Ja, uiteindelijk gaat er niets boven goede reisblogs 😉 Toch vind ik het leuk om af en toe eens een tijdschrift te lezen en zo wat nieuwe inspiratie op te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *