5 Musthaves voor jouw stedentrip

Wat is er leuker dan in de lente of zomer een nieuwe stad te verkennen? Bijna iedereen maakt wel eens een stedentrip. Zelf heb ik al heel wat prachtige steden gezien. Tot mijn favorieten behoren: Sevilla, Valencia, San Francisco, Granada, Lissabon en Florence. Ja, ik ben een zeer grote liefhebber van Spanje! Meestal trek ik er een paar dagen voor uit om een stad te bezoeken. Liefst een lang weekend, want dat kost mij zo min mogelijk vakantiedagen. Heb jij binnenkort plannen om een stad te ontdekken? Wat zit er dan in jouw koffer? In deze blog zet ik 5 musthaves op een rijtje voor een stedentrip.

1. Reisdagboek

Zoals jullie misschien al door hadden: ik schrijf graag. Niet alleen op mijn reisblog, maar ook in reisdagboeken. Vrijwel op al mijn reizen en stedentrips neem ik een notitieboekje mee waarin ik al mijn belevenissen opschrijf, die ik dan ook later weer via mijn blog met jullie deel!
Mijn kast ligt vol met reisdagboekjes, waarin ik eigenlijk al schrijf nog voordat ik weg ben. Zo noteer ik de leukste en hipste restaurantjes, adressen van marktjes, winkels en plekjes die ik perse wil zien op reis. Er zijn veel verschillende reisdagboeken te vinden. Deze vind ik erg leuk!

2. Comfortabele sneakers

Ok, ik ben dus zo iemand die tijdens een stedentrip zoveel mogelijk van een stad wil zien. En dat doe ik het liefst te voet. Je kunt je voorstellen dat het dan heel fijn is om comfortabele schoenen aan te hebben. En natuurlijk moeten ze er ook gaaf uitzien, want je wil er natuurlijk wel enigszins leuk bijlopen in een andere stad. Het liefst draag ik dan sneakers die stevig genoeg zijn voor mijn zwakke enkels.

damesschoenen

Deze damesschoenen van Sacha Shoes zijn mijn favoriet. Een casual witte sneaker is echt onmisbaar in mijn kledingkast, aangezien ze erg gemakkelijk zijn te combineren met veel van mijn kleding. Daarnaast lopen ze echt heeeerlijk en dat is essentieel als je veel kilometers maakt. Gelukkig zijn ze ook niet te zwaar, waardoor ik ze gemakkelijk meeneem op al mijn stedentrips.

3. Fancy zonnebril

Of ik een stad nou in de zomer of winter bezoek, een zonnebril neem ik altijd mee. Het kijkt een stuk fijner naar al het moois om je heen. En je kan vanaf het terras heel gemakkelijk en subtiel voorbijkomende mensen observeren 🙂 Momenteel heb ik twee zonnebrillen die ik veel draag. Een grote van Michael Kors en een minder opzichtige van Rayban.

4. Mooie handtas

Een goede handtas mag natuurlijk niet ontbreken als je op verkenning gaat in een stad. Hij moet handig te dragen zijn en er ook nog fabulous uitzien. Een rugzak valt voor mij dan al snel af. Deze handtas van Manfield is voor mij ideaal: mooi gemiddeld formaat, te dragen met en zonder verstelbare schouderband, een mooie kleur en een bijzonder model. Oh, en de krokoprint op de voorkant is toch fantastisch? Alles wat ik op een dagje wandelen door de stad wil meenemen past er in: mijn zonnebril, portemonnee, telefoon, reisgids en een flesje water.

handtas

5. Leuke reisgids

Als ik op stedentrip ga, koop ik altijd een reisgids. Maar welke? Er zijn er inmiddels zoveel op de markt. Voor mij is het belangrijk dat een stedengids actueel is. Ik spreek uit ervaring dat het heel vervelend is dat een reisgids verouderde informatie bevat. Daarnaast moet een gids goede plattegronden en leuke highlights bevatten (geen hele pagina’s vol over 1 museum graag). Ook moet het visueel aantrekkelijk (met foto’s) en handzaam zijn, zodat je hem gemakkelijk kan meenemen nemen in je handtas.

Al lange tijd ben ik fan van de reisgidsen van time to momo (voorheen bekend onder de naam 100% Reisgidsen). Ze zijn compact, actueel en ze zitten boordevol leuke tips en adresjes. Ze zijn geschreven door lokale auteurs en wie kent een stad nou beter dan een local zelf? Zo weet je dus precies waar je de nieuwste, hipste koffietentjes vindt of waar je de lekkerste vis in de stad eet. De gidsen bevatten ook leuke wandelroutes, die je langs favoriete restaurantjes, winkels, galeries, musea en bezienswaardigheden leidt.
Overigens kun je de routes ook in de time to momo-app downloaden of als losse route kopen op hun site.


Waar gaat jouw volgende stedentrip heen?

 

Disclaimer: dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Alles wat ik schrijf is gebaseerd op mijn eigen mening.

 

 

Meer reisinspiratie

12 comments

    1. Op je IPad is het ook handig inderdaad. Al vind ik het ook leuk om het in zo’n klein boekje op te schrijven. Inmiddels heb ik al een hele verzameling reisdagboekjes. Blijft leuk om jaren later terug te lezen.

  1. Ik hou ook van stedentrips, ideale korte getaways. En Sevilla en Lissabon zijn ook mijn favorieten. En jouw vijf Essentials gaan bij mij ook altijd mee.

    1. Ja, fijn he die stedentrips? Grappig om te horen dat jij hetzelfde altijd meeneemt! En ja, Sevilla en Lissabon. Zo prachtig!!

    1. Haha, ja de iPhone kan tegenwoordig een heleboel vervangen. Toch kan mijn mobiel niet op tegen mijn foto’s van mijn Nikon 🙂

    1. Een goede rugzak is ook fijn inderdaad. Hoewel ik ook heel vaak gewoon een schoudertas meeneem merk ik. Vind ik tijdens een stedentrip dan toch weer leuker staan. Maar als ik echt de natuur inga, dan kan een goede rugzak niet ontbreken.

  2. Eigenlijk ben ik het met alle vijf met je eens! Vooral de sneakers 😉 Zonder goede schoenen kom je nergens. Hoewel wij tijdens onze laatste rondreis door Kroatië best heel erg ver kwamen op onze slippers hahah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *