5 mooie roadtrips die je ooit eens moet maken!

Death Valley

Roadtrips zijn één van mijn meest favoriete reizen. De vrijheid om te kiezen waar ik heen rijd, waar en hoe lang ik onderweg wil stoppen, vind ik heerlijk. Ook kom je op plekken, die soms lastiger zijn te bereiken met het openbaar vervoer. Inmiddels heb ik best wat mooie roadtrips gemaakt en ook over veel bijzondere wegen gereden. Hopelijk komen er in de toekomst nog wel een paar bij. Zo zou ik ontzettend graag eens een roadtrip door Australië willen maken, maar daar wacht ik mee totdat de kinderen wat ouder zijn en tot ik de mogelijkheid heb om wat langer weg te kunnen gaan. Voor nu, deel ik graag mijn meest bijzondere roadtrips met jou!

1. IJsland

Eén van de mooiste roadtrips die ik ooit heb gemaakt is door IJsland heen. Het blijft bijzonder dat op nog geen 3,5 uur vliegen een land ligt dat zoveel prachtige en unieke landschappen bevat. IJsland is bij uitstek een land dat je met een auto moet verkennen. Dat brengt je op de meest bijzondere plekken en dat lukt je niet altijd met het openbaar vervoer of een georganiseerde excursie. Het is een land waarbij je de auto iedere 10 minuten aan de kant wil zetten. Om te genieten van het uitzicht, de uitgestrektheid van het landschap en de rust. Zelfs van de vaak ijzige wind in je gezicht. Het is een bestemming waarbij je de natuur van haar mooiste kant ziet.
Tijdens een roadtrip van een week door IJsland krijg je al een goede impressie van de schoonheid van het land. Je passeert gletsjers, watervallen, vulkanen, bergen, kuddes IJslandse paarden, huisjes met rode daken, sneeuwvlaktes, kloven en geisers. En dat alles op een goed te bereizen afstand van elkaar. Veel van de highlights liggen langs of vlakbij de ringweg.

Hier vind je een gevarieerde route van een week door IJsland.

2. Zuidwesten Verenigde Staten

Eerlijk is eerlijk, de Verenigde Staten trokken mij nooit zo erg. Totdat ik in 2010 besloot om te ontdekken waar dat gevoel vandaan kwam en of ik dat na een reis daar nog steeds zo voelde. Het antwoord is nee. Vrijwel een maand lang heb ik een roadtrip door het Zuidwesten van de Verenigde Staten gemaakt. We zijn begonnen in San Francisco, wat een fantastische stad. Vanaf daar zijn we door Californië, Nevada, Utah en Arizona gereden met als absolute hoogtepunt de nationale parken: Yosemite National Park, Death Valley National Park, Zion National Park, Bryce Canyon National Park, Monument Valley en de Grand Canyon. De parken zijn qua natuur totaal verschillend van elkaar en dat maakt het iedere keer weer zo interessant en spannend om naar een volgend park te rijden. Het is ongelooflijk wat een prachtige plekken en uitzichtpunten wij hebben gezien. Ook hebben we de steden Las Vegas, Palm Springs en Los Angeles bezocht, maar daar was ik niet enorm van onder de indruk. We sloten de reis af met een prachtige rit langs de kust tussen Los Angeles en San Francisco.

3. Slovenië

Een roadtrip die mij in alle opzichten enorm heeft verrast was onze camperreis door Slovenië. Wat een mooi en veelzijdig land is dit. Je vindt er de meest prachtige landschappen bestaande uit heldere meren, hoge bergen, alpenweides, smaragdgroene rivieren, wijngaarden, rivierkloven, watervallen, grotten, valleien en zee. Als natuurliefhebber ben je hier echt helemaal op je plek. Naast de veelzijdige natuur, vind je in Slovenië ook karakteristieke dorpjes en een fantastische hoofdstad.
De volgende plaatsen hebben wij onderweg bezocht: Meer van Bled – Meer van Bohinj – Soca Rivier – Smartno – Vipava Vallei – Postojna – Predjama – Ljubljana.

Hier vind je een gevarieerde route van negen dagen door Slovenië.

4. Andalusië

Mijn hart heb ik toch echt wel een beetje verloren aan Andalusië. Tijdens mijn studietijd heb ik een tijd in Spanje gewoond en vanuit hier heb ik deze zuidelijke regio regelmatig verkend. Ik was op slag verliefd op de schoonheid van de landschappen, de cultuur, de mensen, het eten en de sfeer. Ik vind het zo’n prachtige streek dat mijn man en ik zelfs zijn getrouwd in Andalusië. Na onze fantastische bruiloft hebben we een roadtrip door Andalusië gemaakt.
Zo hebben we de steden Antequera, Granada, Ronda, Sevilla, Frigiliana, het binnenland en een aantal witte dorpen bezocht. De combinatie van steden en de natuur in Andalusië maakt dit echt bij uitstek een bestemming die geschikt is voor een roadtrip.

Hier vind je onze route langs de witte dorpen.

5. Kaapse Schiereiland, Zuid-Afrika

Een andere prachtige roadtrip is de rit over het Kaapse Schiereiland. Het is een gevarieerde route waarbij je de combinatie tussen stad en natuur maakt. Je reis begint vaak in Kaapstad, een levendige stad waar je prima kunt vermaken een paar dagen. Vanuit hier kan je gemakkelijk een auto huren om het schiereiland te verkennen. In principe kom je in een dag al een heel eind, maar als je echt meer wil ervaren en zien, dan kan je onderweg een paar overnachtingen inlassen. Het Kaapse schiereiland – ook wel Cape Peninsula genoemd – is een rotsachtig schiereiland op de meest zuidwestelijke hoek van Afrika. Op het meest zuidelijke punt vind je Kaappunt en Kaap de Goede Hoop. Het noorden grenst aan de Tafelberg in Kaapstad. Het Kaapse Schiereiland staat bekend om haar grillige rotskust, mooie stranden, bijzondere flora en fauna en leuke vissersplaatsjes. Tijdens mijn roadtrip bezocht ik Kaapstad – Houtbaai – Chapman’s Peak drive – Kaap de Goede Hoop – Kaappunt – Boulders Beach en Muizenberg.
Mocht je nog tijd over hebben, rijd dan nog even door naar Stellenbosch!

Hier vind je de route van mijn roadtrip over het Kaapse Schiereiland.

Heb jij één van deze roadtrips wel eens gemaakt? Wat was jouw favoriet?

Meer reisinspiratie

23 comments

 1. Ja, die roadtrip door het zuidwesten is geweldig! Ik vond Death Valley echt indrukwekkend, de Grand Canyon overigens ook. Slovenië wil ik nog wel een keer ontdekken.

  1. Death Valley vond ik ook indrukwekkend. Wat een landschap (en hitte!). Slovenie is misschien wel een van de grootste verrassingen waar ik ooit ben geweest.

 2. IJsland en Andalusië staan al jaren op mijn lijstje maar worden steeds maar uitgesteld. Vraag me niet waarom. Slovenië ga ik dit jaar doen. Ben heel benieuwd. Het Kaaps Schiereiland heb ik met de motor gedaan. Echt geweldig! Helaas was de Chapman’s Peak drive toen gesloten.

 3. Oooh vet! Een roadtrip door IJsland staan hoog op mijn lijstje, en door het zuidwesten van amerika vond ik echt geweldig! Ozzie staat ook nog hoog op mijn lijst 🤗

  1. Leuk om te horen Jolien! Er zijn nog zoveel mooie roadtrips om te maken. Ik heb ook nog wel een paar dromen… 🙂

 4. Ik ga dit jaar voor het eerst op roadtrip…en dat na 23 jaar reizen 😁 we gaan met de auto naar Denemarken en Zweden. Als het bevalt dan zijn dit ook mooie roadtrip opties…ga ik zeker onthouden!

 5. De enige die ik gemaakt heb is de roadtrip op het Kaaps Schiereiland. Niet met de auto maar met een Harley Davidson. Zo gaaf! IJsland en Andalusië staan hoog op mijn wensenlijstje al ziet Slovenië er ook wel erg mooi uit. De Verenigde Staten trekken mij niet zo, ook al zie ik er prachtige foto’s van. Australië is echt een aanrader voor een roadtrip. Prachtig land!

 6. Geweldige bestemming! Ik mag er twee afstrepen, die door het zuidwesten van de VS en Andalusië. Allebei zo anders, maar allebei ook zo mooi. Zuid-Afrika lijkt mij ook echt een fantastische plek om een keer een roadtrip te doen. Maar volgende week vertrekken mijn vriend en ik eerst naar Nieuw-Zeeland. Ik denk dat dat ook héél goed gaat bevallen.

 7. Ik heb West-Amerika en Andalusië al van de lijst kunnen strepen (al kun je nooit vaak genoeg naar Spanje gaan haha ;p), maar de andere road trips lijken me ook nog heel gaaf om eens te doen! Road trippen is jammer genoeg wel iets dat ik liever met iemand anders doe, in je eentje mee blèren met de muziek is niet zo heel leuk haha.

 8. De landen en gebieden die je noemt zijn inderdaad echte roadtrip bestemmingen. In Zuid-Afrika kan je volgens mij 10 jaar lang elk jaar een andere route volgen en nog niet uitgekeken zijn. Zo’n mooi en veelzijdig land! IJsland zouden wij zelf nog eens willen zien!

 9. Wat een leuk lijstje! Ik ben alleen op IJsland geweest maar in oktober gaan we een roadtrip door Canada doen, die komt ook in aanmerking denk ik. Slovenië lijkt mij echt geweldig.

 10. Alle roadtrip hier boven zou ik natuurlijk nog eens willen maken. Maar IJsland en Slovenië staan nog hoger. Zo ook Schotland lijkt mij super tof. Noorwegen ook maar daar ga ik dit jaar hiken en wildkamperen. Heel misschien dagje met de auto.

 11. Mooie selectie! Ik ga ik mei voor de derde keer naar IJsland om een roadtrip te maken. Ik kan geen genoeg krijgen van dit bijzondere land. Een roadtrip door Amerika staat zeker nog op de wishlist. Het liefst met camper. Zuid-Afrika trouwens ook, in combinatie met een paar nationaalparken. Lijkt me prachtig!

 12. Ik las net een blog over een roadtrip in IJsland en het lijkt me echt fantastisch om daar te reizen! Slovenie is inderdaad ook een heel mooi land! Ik heb er geen roadtrip gemaakt maar ben er al liftend doorheen gereisd, dus misschien kan dit wel een beetje als roadtrip worden gezien ;). Een andere bestemming waar ik zeker een roadtrip zou aanraden is het Zuideiland van Nieuw-Zeeland. Je ziet er echt adembenemende landschappen!

 13. Ik kan er twee afstrepen en van Slovenië heb ik maar een klein deel gezien. Overigens smaakte dat wel naar meer. IJsland en de VS vond ik erg gaaf en naar beiden zou ik nog wel eens terug willen. Noorwegen, met een klein stukje Zweden, was ook wel een van mijn favorieten. En Letland en Litouwen vond ook erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *