10 Inspirerende reisboeken + winactie

Als gepassioneerd reiziger houd ik ervan om inspiratie op te doen op andere reisblogs of in mooie reisboeken. Ik vind het heerlijk om weg te dromen in een fotoboek of me mee te laten voeren in de verhalen van andere reizigers. In deze blog zet ik 10 inspirerende boeken voor reizigers op een rijtje.

Ultieme bestemmingen, Lonely Planet

reisboek

Wil je reisinspiratie opdoen voor je nieuwe trip? Dan is het boek ‘Ultieme bestemmingen’ iets voor jou. In dit boek geven de reisexperts van Lonely Planet de ultieme top 500 van beste plekken ter wereld. Deze top 500 bevat zowel populaire toeristische trekpleisters als enkele verborgen parels. Het boek bevat mooie foto’s van deze ultieme reisbestemmingen samen met inspirerende verhalen. Het is natuurlijk ook leuk om te zien hoeveel van deze bestemmingen jij al hebt gezien.

Bestel dit boek hierKosmos Uitgevers, ISBN: 9789021562551, €29,99   

Weg van de wereld, Marica van der Meer

reisboek

In dit boek neemt schrijfster Marica je mee tijdens haar 28.000 kilometer lange fietstocht van Nederland naar Australië. Via Turkije, Iran, Myanmar en China komt ze na 15 maanden aan op haar eindbestemming. Levendig vertelt ze over de ontmoetingen die ze onderweg heeft met de lokale bevolking, de cultuurverschillen, de problemen onderweg en de bijzondere plekken waar ze komt. Zo krijg je als lezer een goed beeld van het dagelijkse leven in de landen die ze passeert.  
Ik vind het ontzettend bijzonder en knap dat zij zo’n avontuur in haar eentje aangaat. Af en toe wordt ze onderweg vergezeld van vrienden en familie, maar het merendeel is ze echt op haarzelf aangewezen. Door de beschrijvende stijl lijkt het alsof ik achterop haar fiets meerijdt. Het boek is voorzien van routekaarten en foto’s van haar fietsavontuur.

Bestel dit boek hierElmar uitgeverij, ISBN: 9789038925189, €19,95   

Praktijkboek Reisfotografie

reisboek

Als fervent reiziger en hobby-fotograaf, kan een boek over reisfotografie natuurlijk niet in mijn kast ontbreken. Ik vind het een uitdaging om aan de hand van mijn foto’s een mooie reisverhaal te maken. Maar hoe doe je dat precies en waar moet je dan op letten? Dat leer je in dit ‘Praktijkboek Reisfotografie’. De auteurs zijn globetrotters en schrijven op basis van tientallen jaren ervaring. Zonder enige terughoudendheid delen ze hun kennis over en passie voor reisfotografie.
Dit boek stelt je in staat om foto’s te maken die impact hebben en tot de verbeelding spreken. Daarvoor maakt het niet uit of je nou met een spiegelreflex, compactcamera of smartphone fotografeert. Het boek bevat veel concrete tips en handreikingen hoe je reis met foto’s vast te leggen. Uiteraard met veel voorbeeld-foto’s. Verschillende disciplines van reisfotografie komen aan bod: landschapsfotografie, wildlife-fotografie, straatfotografie, architectuurfotografie en avond- en nachtfotografie. Daarnaast komen vragen als wat mee te nemen aan apparatuur, hoe je voor te bereiden op fotograferen en welke ‘regels’ je moet toepassen uitgebreid aan bod. 

Bestel dit boek hierNEDERPIX, ISBN: 9789079588121, €27,90   

Nederland op zijn mooist, Frans Lemmens

reisboek

Dit fotoboek bewijst maar weer dat je helemaal niet ver hoeft te reizen om mooie plekken te zien. Het boek bevat iconische beelden van molens, Amsterdamse grachten en tulpen. Daarnaast is er ook aandacht voor Nederlandse kunst en architectuur, dance festivals en andere typisch Hollandse fenomenen zoals Sinterklaas. En deze veelzijdigheid aan thema’s onderscheidt dit boek van veel andere fotoboeken van Nederland. Het blijft niet alleen bij foto’s van Nederlandse landschappen. Fotograaf Frans Lemmens – o.a. werkzaam voor National Geographic – heeft prachtige foto’s gemaakt, vaak vanuit de lucht genomen. De foto’s zijn vrijwel allemaal voorzien van een informatief bijschrift. Het boek ‘Nederland op zijn mooist’ is een echte eye-catcher voor in je huis!

Bestel dit boek hierFontaine Uitgevers, ISBN: 9789059565777, Prijs: € 24,95

Before they pass away, Hannelore Vandenbussche 

reisboek

Dit is één van de meest tot de verbeelding sprekende boeken van het afgelopen decennium: Jimmy Nelsons fotoproject, Before They Pass Away. Fotograaf Hannelore Vandenbussche legt op unieke wijze bijzondere stammen vast in hun natuurlijke omgeving. Stammen die bijzondere tradities in ere houden, maar die tegelijkertijd langzaam worden ingehaald door de moderne tijd. Hannelore vergezelde Nelson drie jaar lang naar alle uithoeken van de wereld om de laatste tribale stammen met de camera vast te leggen. In dit boek vertelt zij in bevlogen stijl haar persoonlijke verhaal achter de foto’s van Before They Pass Away. Verhalen vol vriendschappen, pure verwondering, vreugde en verdriet. Ik vind het ontzettend bijzonder om te lezen over de ontmoetingen met deze inheemse stammen. En blijkbaar meerdere met mij, want het boek is een wereldwijde bestseller.

Bestel dit boek hierUitgeverij Brandt, ISBN: 9789492037183, €28,50

Reizen Waes II, Tom Waes

Ik ben al lange tijd fan van het televisieprogramma Reizen Waes. De Vlaamse avonturier Tom Waes reist daarin af naar plekken die de gemiddelde toerist links liet liggen. Dat ik zijn verhalen ook in boekvorm kan lezen, wist ik nog niet. Zijn boek ‘Reizen Waes II’ is een paar maanden geleden verschenen. In dit boek vertelt Tom honderduit over absurde gewoonten en situaties, over armoede, conflicten en corruptie, over natuurpracht en menselijke schoonheid, over riskante én hilarische trips. De volgende bestemmingen komen in het boek aan bod: Bangladesh, Sierra Leone, Haïti, Tuvalu, Venezuela, Georgië, China en de noordelijke staten van de VS. Ik vind het als reisfanaat een heel interessant boek om te lezen. Je reist echt mee naar een aantal bijzondere plekken, waar je normaal gesproken weinig over leest en vindt.

Bestel dit boek hier! Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, ISBN: 9789089317131,  22,95

World of Wanderlust, Brooke Saward

world of wanderlustAls gepassioneerd reiziger lees ik graag mooie en inspirerende reisverhalen van andere reisbloggers. ‘World of Wanderlust’ van Brooke Saward is een favoriet van me. Schrijfster Brooke is professioneel reiziger en een zeer succesvolle Amerikaanse blogger. Het boek staat vol met tips hoe alleen te reizen, waar je echt eens heen zou moeten reizen en waar je aan moet denken bij het maken van een roadtrip. Samen met veel prachtige foto’s wakkert het de reislust direct bij je aan!

Bestel dit boek hier! Uitgeverij: Blossom Books, ISBN: 9789020678789, €22,50. 

Wereldwijven

Droom jij ervan naar het buitenland te emigreren? Misschien trekt dit boek je wel over de streep. ‘Wereldwijven’ bevat 27 avontuurlijke verhalen van grensverleggende Nederlandse vrouwen. Ik vind het altijd bijzonder om te lezen over vrouwen die naar een ander land vertrekken om daar vrijwilligerswerk te gaan doen, een B&B op te zetten of andere projecten runnen. In dit boek hebben deze vrouwen hun ervaringen opgeschreven. 
De Wereldwijven doneren hun opbrengsten van dit boek aan She Decides, een organisatie die zich inzet voor zelfbeslissingsrecht van vrouwen en meisjes over de hele wereld. Een prachtig gebaar toch?

Bestel dit boek hier! Van Dorp Uitgevers, ISBN: 9789461852007, €19,95

Naar Andalusië… op het ritme van flamenco, Guido Declercq

Als Spanje-liefhebber – in het bijzonder Andalusië – is dit een boek naar mijn hart. Ik ben in een klein dorpje in Andalusië getrouwd, onder het genot van prachtige flamenco-muziek.  
In de reisgids ‘Reizen in Andalusië op het ritme van flamenco’ neemt flamenco-expert Guido Declercq je mee door de bakermat van deze traditionele ‘Arte’. De meest wervelende flamencofestivals, de charmantste pena, maar ook de mooiste bezienswaardigheden van de Andalusische steden en dorpen komen aan bod. Dit boek spreekt dus niet alleen liefhebbers van flamenco aan, maar ook reizigers die Andalusië op een andere, authentieke manier willen beleven. 

Bestel dit boek hier. Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, ISBN: 9789089316929,  24,95 

Het Bucketlist boek voor op reis, Elise de Rijck + winactie

Je kan er niet omheen. Overal heeft men het de laatste jaren over de bucketlist. Dingen die je in je leven perse gedaan of gezien wil hebben. Tegenwoordig hebben veel mensen zo’n lijst en eerlijk is eerlijk, ik ben daar eentje van. Ik ben me ervan bewust hoe goed ik het heb, maar dromen mag altijd toch? Veel van mijn dromen hebben te maken met mooie plekjes die ik graag zou willen zien. In navolging van de eerdere populaire ‘Bucketlist-boeken’ van Elise, is er nu een exemplaar speciaal voor de reizigers onder ons. In dit boek staan 250 aan reis-gerelateerde dingen je ooit gedaan moet hebben in je leven. Ook allemaal heel divers van opzet. Oh, en heel handig: je kan de items afvinken! Hoeveel kan jij al afstrepen?

Bestel dit boek hierUitgeverij Lannoo, ISBN: 9789401444927, € 12,50

Winactie 

Deze winactie is inmiddels verlopen. 

En nu het mooiste: van uitgeverij Lannoo mag ik een exemplaar van het Bucketlist boek voor op reis weggeven!

Hoe win je dit gave boek?

→ Laat in een reactie hieronder weten wat er bovenaan jouw reis-bucketlist staat!
→ Like en/of deel de winactie op mijn Facebookpagina Lifelicious. Het zou ook leuk zijn als je me daar komt volgen!
→ Meedoen kan t/m 26 juli. De winnaar wordt via de mail op de hoogte gebracht. Laat dus een goed emailadres achter.  

En de winnaar is…..

Via de website Naamloten.nl is er uit alle reacties een winnaar getrokken voor deze winactie. De winnaar van het Bucketlist boek voor op reis is: Eva!

Gefeliciteerd! Ik neem contact met je op per email. Veel leesplezier!

 

Wat is jouw favoriete reisboek?

 

* Dit artikel bevat affiliate links. Dit betekent dat als jij via deze links een product koopt, ik hier (een klein) percentage van krijg. Voor jou maakt het helemaal geen verschil. Je betaalt niet meer voor je product. Als je via deze links iets koopt, steun je mij dus een beetje en zo kan ik mijn blog weer beter draaiende houden.

Meer reisinspiratie

25 comments

 1. Er staan bijna alleen maar (voor mij) nieuwe boeken tussen, leuk! 🙂 Ik denk dat het Bucket list boek niet goed voor mij zou zijn, m’n lijst is al zo lang ;p Maar ik denk dat ik mijn zusje er wel blij mee kan maken!

  1. Ja, gave boeken he? Haha, ja dat bucketlist boek is best gevaarlijk wat dat betreft. Goed plan om voor je zusje mee te doen!

 2. Wat een leuke winacties heb je! Ik doe graag mee 🙂 De Ultieme Travelist heb ik al een tijdje, dat is echt mijn favoriet. Before they pass lijkt me ook heel mooi en indrukwekkend. Ik dacht gelezen te hebben dat er ook een deel 2 komt. Weg van de wereld wordt denk ik het boek dat ik mee op de aankomende reis ga nemen.

  1. Leuk om te horen Lizette! Op dit moment voel ik me net Sinterklaas met al die winacties. Ja, dat boek is heel mooi om te lezen. Before they pass away is inderdaad heel bijzonder en indrukwekkend. Ik wist nog niet dat er een deel 2 aankomt.

 3. Wat een super leuke actie! Heel hard duimen dat ik dit boeken pakket ga winnen. Zodat ik onderweg en tijdens onze roadtrip in Slovenië, Kroatië en Bosnië-Herzegovina boeken heb te lezen over mijn favoriete bezigheid: reizen. Op mijn bucketlist staat een roadtrip door Japan.

  1. Leuk dat je meedoet Linda! Gaaf dat je een roadtrip naar o.a. Slovenië gaat maken! Ik ben net terug uit Slovenië en Kroatië en ik vond het geweldig. Japan lijkt me een heel apart land om eens te bezoeken.

 4. Wat een leuk artikel! Er staan zeker leuke boeken bij die ik ga opzoeken. Mijn reisbucketlist had Machu Picchu bovenaan. Ja, voorspelbaar, maar toch. Deze kan ik echter sinds een paar dagen afstrepen. Over een week gaat ook de Galapagos eraf, dus tijd voor nieuwe dromen! Ik denk dat er plaats komt voor Rusland, Hawaii en Cuba. Ben benieuwd naar het boek!

  1. Dank Manouk! Wat fantastisch dat je naar Machu Picchu bent geweest. Die staat ook hoog op mijn bucketlist, maar eigenlijk heel Peru 🙂 Rusland lijkt me dan weer heel anders. Leuk dat je meedoet met de winactie!

 5. Wat leuk! Bovenaan mijn bucketlist staat China. Ik ben van plan daar volgende zomer een programma te doen via school, dus ik hoop dat ik China volgend jaar kan doorstrepen!

  1. Leuk dat je meedoet Anna en wat gaaf dat je voor langere tijd naar China gaat! Ik ben er nooit geweest en het lijkt me een heel bijzonder land.

 6. Ik kwam je blog tegen via je interview op de website van Yvonne en nu zie ik gelijk een leuke blog met winactie voorbijkomen. Before they pass away is bij mij favoriet, wat een prachtig foto’s! Het bucketlist boek ken ik nog niet, maar wie weet staat ie binnenkort bij mij in de kast 🙂 Bovenaan mijn bucketlist staat nog steeds het zelf (om)bouwen van een camper en daar heel Europa (of verder nog) mee rond te reizen.

  1. Wat leuk dat je meedoet Shamira! En dat je mij via Yvonne bent tegengekomen 🙂 Ja, before they pass away is inderdaad een prachtig boek. En wat een gave nr. 1 bucketlist heb je. Wij zijn net terug van een camperreis door Slovenië en het was fantastisch. Gaaf om er zelf eentje om te bouwen en Europa mee door te trekken!

 7. Ik ben weg van die grote Lonely Planet boeken, kan daar echt uren in bladeren en mijn bucketlist wordt er alleen maar langer mee haha. Nu staat Iran bovenaan mijn bucketlist (en in oktober is het zo ver!) Daarna volgen Sri Lanka, Lille en Stockholm, wie weet wat ik in 2017 nog ga kunnen afstrepen 🙂

  1. Ja, die Lonely Planet boeken zijn fantastisch! Er zijn zoveel mooie boeken van. Haha, herkenbaar dat de bucketlist steeds langer wordt… Wat bijzonder dat je naar Iran gaat, lijkt me heel indrukwekkend.

 8. Leuk Esther! Vroeger als kind ging ik ieder jaar met mijn ouders en zusje naar Toscane.. Dit staat dan ook op mijn bucketlist om te doen met onze meisjes als ze wat ouder zijn. Dan hebben zij net zo fijne herinneringen als ik heb! <3

  1. Wat mooi om later met je meisjes te doen als ze ouder zijn Maud! Ook zo’n mooie streek is het. Leuk dat je meedoet!

 9. Wat een prachtige boeken allemaal! Ik doe ook graag mee aan deze winactie. Bovenaan mijn reisbucketlist staan Australië en Namibië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *