The Haad Tien Beach Resort: paradijs op Koh Tao

Drie jaar geleden ben ik met samen met mijn vriend naar Thailand geweest. Wij hebben er toen voor gekozen om in een charmant, luxe hotel te verblijven op het eiland Koh Tao: the Haad Tien Beach Resort. Het was een paradijs op aarde!

Haad Tien, een paradijsje op aarde

Koh Tao is een klein eiland van ongeveer 21 vierkante kilometer dat in de Golf van Thailand ligt. Het is met de boot bereikbaar vanaf het vasteland (Chumphon) of vanaf het eiland Koh Phangan. Waar de meeste mensen naar Koh Phangan gaan voor de fullmoon party, hebben wij besloten de rust op te zoeken op Koh Tao (al kun je hier ook goed de drukte opzoeken).
Ik had het hotel Haad Tien al lang vantevoren geboekt. Bij aankomst werden wij met een open mini-vrachtwagen opgehaald door personeel van het hotel! Dat is nog eens een ontvangst.

Na een kwartier over ‘normale’ wegen te hebben gereden, doken wij een klein onverhard weggetje in. Nu werd het mij ineens duidelijk waarom dit hotel zijn gasten ophaalt met deze wagen met flinke tractorbanden. Na een kwartier klimmen, dalen, kuilen in de ‘weg’ en wat zweetpareltjes armer, kwamen we aan bij een toegangspoort met ‘Haad Tien’ erop. We konden ons melden bij de receptie: de leukste receptie ever!

Ook het restaurant mag er wezen. Je hebt vanuit daar een mooi uitzicht over het water. Er zijn loungebanken en ‘normale’ tafeltjes met stoelen. Er is een uitgebreide menukaart met daarop Thaise en internationale gerechten. Er wordt veel gebruik gemaakt van groenten, fruit en kruiden die op hun eigen land groeien. Daarnaast vindt er iedere week een barbecue plaats voor de gasten!

Haad Tien ligt in een prachtige baai en het uitzicht is dan ook super!

Het heeft een prive-strand, zwembad, restaurant, strandbar, snorkels te huur en vooral geweldige villa’s! Er zijn 70 villa’s  verspreid over een flinke lap grond. Je kunt zelf kiezen welk type villa je wil.

De staf is vriendelijk en behulpzaam. Iedere dag werd onze villa schoongemaakt en voorzien van mooie figuren! Het zijn de kleine details die het doen. Bijna zonde om je handdoeken te gebruiken…

We hebben genoten van ons verblijf in Haad Tien Beach Resort. Een minpuntje vonden we het feit dat er tijdens ons verblijf hard gewerkt werd aan de bouw van nieuwe villa’s. Dit zorgde voor redelijk wat overlast de gehele dag. Het was fijn geweest als dit van tevoren gecommuniceerd was. Gelukkig waren we overdag niet veel in ons huisje te vinden, maar op de ligstoelen op het strand of waren we het eiland aan het verkennen.

Het hotel is geschikt voor degene die zin hebben in een relax-vakantie op een mooie locatie in the middle of nowhere. Er is niets te doen in de directe omgeving van het hotel. Sterker nog, een wandeling is vrij moeilijk, vanwege de steile weggetjes in het gebied rondom het hotel. Een pluspunt is dat het hotel dagelijks een shuttlebus gratis naar het centrum laat rijden voor zijn gasten. Wij zijn een dag naar het centrum van Koh Tao geweest met deze bus en hebben daar gegeten in een van de vele restaurantjes bij de haven. Hier zijn alle backpackers te vinden. We vonden het gezellig, maar vonden het ook heerlijk weer terug te gaan naar ons mooie hotel.
We hebben ook nog 2 dagen een quad gehuurd en daarmee hebben we het hele eiland verkend!

Na de drukte van Bangkok of een intensieve rondreis is dit hotel een verademing…

Een absolute aanrader op Koh Tao!


Esther

 

 

Meer reisinspiratie

3 comments

  1. Vorige maand ben ik in Phuket geweest bij het drukke Patong. Ik heb zo spijt dat ik niet een rustige plek heb opgezocht zoals Koh Tao. Ziet er Werkelijk prachtig uit!

    1. Ja, het was hier heerlijk inderdaad. Maar wij hebben ook voor de rustige kant van Koh Tao gekozen. Misschien voor een volgende keer als je die kant nog eens op gaat?

  2. Jeeej, je eerste reactie! Super leuk Es, heel aangenaam verrast door je mooie posts. Heb ze stiekem allemaal al gelezen 🙂 Keep up the good work!

Laat hier je reactie achter!